REIKĖS:
150 – 200 g virtos vištienos krutinėlės
3 – 4 lapai salotų „Iceberg” arba pekinų kopūstų
100 – 150 g smulkiavaisiai pomidorai
70 g kieto sūrio
3 gabaliukai šviesios duonos
3 arb. šaukš. alyvuogių aliejaus
50 g sviesto
3 skiltelės česnako
PADAŽUI:
2 3 arb. šaukš saldžių garstyčių
3 arb. šaukš. alyvuogių aliejaus
1/2 citrinos sulčių
GAMINIMO EIGA:
Išvirti vištienos krutinėlę (30-40 min). Duoną supjaustyti Jums norimais gabaliukais ir kepti orkaitėje 15-20 min, kartais pamaišant. Atvirtą vištieną supjaustyti gabaliukais (1-1,5 cm). Išlydit sviestą, apkepti česnaką, kai česnakas pageltonuos pašalinti jį ir ant sviesto apkepti vištieną. Salotų lapus nuplauti, supjaustyti ir sudėti į lėkštę. Iš viršaus padėti vištieną. Supjaustyti pomidorus ir sudėti į lėkštę. Sutarkuoti sūri ir padėti į lėkštę. Ir pačiam gale sudėti apkeptus duoniukus.
Kad pagaminti padažą reikia išspausti citriną, pridėti garstyčias ir alyvuogių aliejų į atskirą lėkštutę, viska išmaišyti ir užpilti salotas. Skanaus!