Risotto su šparagais ir krevetėmis

**Risotto su šparagais ir krevetėmis**

Šis risotto su šparagais ir krevetėmis yra puikus pasirinkimas, kai norite nustebinti savo svečius ar tiesiog pasimėgauti ypatingu patiekalu. Krevetės suteikia jūros skonio, o šparagai prideda šviežumo ir traškumo. Šis patiekalas yra ne tik skanus, bet ir maistingas.

**Ingredientai:**

– 200 g risotto ryžių
– 300 g šviežių šparagų
– 200 g krevečių (šviežių arba šaldytų)
– 1 vidutinio dydžio svogūnas
– 2 skiltelės česnako
– 1 stiklinė sauso baltojo vyno
– 1 l vištienos arba daržovių sultinio
– 50 g tarkuoto parmezano sūrio
– 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
– 2 šaukštai sviesto
– Druska ir pipirai pagal skonį
– Šviežios petražolės papuošimui

**Paruošimo instrukcijos:**

1. Paruoškite sultinį ir laikykite jį šiltą ant mažos ugnies.
2. Šparagus nuplaukite, nupjaukite kietąsias dalis ir supjaustykite į mažus gabalėlius.
3. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite.
4. Didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sviestą. Įdėkite svogūną ir česnaką, kepkite, kol suminkštės.
5. Į keptuvę suberkite ryžius ir maišykite, kol jie taps permatomi.
6. Supilkite vyną ir maišykite, kol jis išgaruos.
7. Po truputį pilkite sultinį, nuolat maišydami, kol ryžiai taps minkšti, bet dar šiek tiek traškūs (apie 18-20 minučių).
8. Likus 5 minutėms iki ryžių paruošimo, įdėkite šparagus ir krevetes. Maišykite, kol krevetės taps rožinės ir šparagai suminkštės.
9. Įmaišykite tarkuotą parmezaną, druską ir pipirus pagal skonį.
10. Patiekite karštą, papuoštą šviežiomis petražolėmis.

**Patarimai:**

– Naudokite šviežias krevetes, jei įmanoma, kad patiekalas būtų dar skanesnis.
– Jei norite, kad risotto būtų kreminis, įdėkite šiek tiek daugiau sviesto ir parmezano sūrio.
– Norėdami pritaikyti receptą pagal dietos poreikius, galite naudoti daržovių sultinį vietoj vištienos sultinio ir veganišką sūrį.

**Patiekiama:** 4 porcijos
**Paruošimo laikas:** 40 minučių
**Maistingumo informacija:** 450 kcal, 20 g baltymų, 15 g riebalų, 55 g angliavandenių

**Dažniausiai užduodami klausimai:**

1. **Ar galiu naudoti šaldytas krevetes?**
Taip, galite naudoti šaldytas krevetes, tačiau prieš naudojimą jas atšildykite ir nusausinkite.

2. **Ar galiu naudoti kitus daržoves vietoj šparagų?**
Taip, galite naudoti brokolius, žirnelius ar cukinijas, priklausomai nuo jūsų skonio.

**Risotto su šparagais ir krevetėmis**, [Krevetės, Šparagai, Risotto], [Itališka virtuvė, Jūros gėrybės, Vegetariškas pasirinkimas]

Kreminis risotto su šviežiais šparagais ir sultingomis krevetėmis, papuoštas parmezano drožlėmis ir žalumynais.
Vakarienė dviem: 10 romantiškų receptų

Vakarienė dviem: 10 romantiškų receptų

"Vakarienė dviem: Meilė prasideda virtuvėje"Įžanga: Romantiškos vakarienės svarbaRomantiškos vakarienės svarba negali būti pervertinta, nes tai yra puiki proga sustiprinti ryšį tarp dviejų žmonių. Tokios vakarienės metu galima ne tik mėgautis skaniu maistu, bet ir...

Pasaulyje populiariausi užkandžiai: 10 skanių receptų

Pasaulyje populiariausi užkandžiai: 10 skanių receptų

"Skonių kelionė aplink pasaulį: 10 nepamirštamų užkandžių receptų!"Įvadas į pasaulio užkandžių įvairovęPasaulio užkandžių įvairovė yra nepaprastai plati ir spalvinga, atspindinti skirtingų kultūrų kulinarinius paveldus ir tradicijas. Kiekviena šalis turi savo...

Daržovių magija: kaip paruošti 10 spalvingų patiekalų

Daržovių magija: kaip paruošti 10 spalvingų patiekalų

"Daržovių magija: 10 spalvingų patiekalų – skonių ir spalvų šventė jūsų lėkštėje!"Įvadas į daržovių magijąDaržovių magija yra ne tik apie spalvingus patiekalus, bet ir apie sveiką gyvenimo būdą, kūrybiškumą virtuvėje ir malonumą, kurį galima patirti gaminant maistą....

Gruzdintos kalmarų žiedai

Gruzdintos kalmarų žiedai

**Gruzdintos kalmarų žiedai** Šis receptas yra puikus pasirinkimas jūros gėrybių mėgėjams. Gruzdinti kalmarų žiedai yra traškūs išorėje ir švelnūs viduje, o jų skonis puikiai dera su citrinos sultimis ir mėgstamu padažu. Pagrindiniai ingredientai – švieži kalmarai,...

Vitello Tonnato

Vitello Tonnato

**Vitello Tonnato** Vitello Tonnato yra klasikinis itališkas patiekalas, kuris sujungia švelnią veršieną su kreminiu tuno padažu. Šis patiekalas ypatingas dėl savo unikalios skonio kombinacijos ir elegantiškos išvaizdos, todėl puikiai tinka tiek kasdieniams pietums,...

Cezario salotos su vištiena

Cezario salotos su vištiena

**Cezario salotos su vištiena** Šios Cezario salotos su vištiena yra klasikinis ir skanus patiekalas, kuris puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Traškios romėniškos salotos, sultinga vištiena, skanūs krutonai ir ypatingas Cezario padažas sukuria nepakartojamą...

Vaikiški sausainiai su šokolado gabaliukais

Vaikiški sausainiai su šokolado gabaliukais

**Vaikiški sausainiai su šokolado gabaliukais** Šie vaikiški sausainiai su šokolado gabaliukais yra puikus pasirinkimas mažiesiems smaližiams. Jie pagaminti iš paprastų ingredientų, tačiau yra ypatingi dėl savo minkštumo ir šokolado gabaliukų, kurie tirpsta burnoje....