Rusiška sriuba «Solianka»
REIKĖS:
1,5 kg mėsos su kaulu (kiaulienos, jautienos, vištienos)
2,5 l vandens
1/2 arbat. šaukš. druskos
1 valg. šaukš. perlinių kruopų
1 valg. šaukš. ryžių
1 valg. šaukš. grikių
1 svogūno
2 marinatų agurkų
1 valg. šaukš. pomidorų padažo
150 ml agurkų marinato
2-3 valg. šaukš. augalinio aliejaus
600 g mėsos (kumpio, virtos ir rūkytos dešros)
10 alyvuogių
GAMINIMO EIGA:
Imame 2-3 rūšių mėsą. Pavyzdžiui, jautieną ir kiaulieną, kiaulieną ir vištieną, vištieną ir jautieną, kad visos mėsos svoris būtų 1,5 kg.
Į didelį puodą įpilame vandenį ir iškart nuleidžiame mėsą, kai užvirs, pavirkite dar 5 min. Nupilame vandenį, praplauname mėsą. Į puodą įpilame dar vandens, kai vanduo užvirs, įdedame mėsą.
Mėsą virti apie 1,5 h. Už 20 min. Prieš baigiant virti, įberti druskos. Perlines kruopas užpilkite verdančių vandenių atskiroje lėkštutėje. Iš sultinio išimkite mėsą. Praplaukite ryžius. Visas kruopas sudėkite į sultinį ir paliekam virti.
Supjaustom svogūną ir agurkus. Į keptuvę įpilkite 2-3 valg. šaukš. augalinio aliejaus. Apkepti svogūnus, kol pasidarys skaidrus. Suberti agurkus ir kepti 1-2 min., įpilti 1 valg. šaukš. pomidorų padažo, viską kartu kepti 30 sek., po to įpilkite agurkų marinato ir troškinti 2 min. ir supilame į sultinį.
Paimkite mėsos skanėstų, būtina pasiimti bent 3 rūšių (kumpio, virtos ir rūkytos dešros), kad jų masė būtų 600 g.
Supjaustykite mėsos skanėstus juostelėmis. Ant sausos keptuvės apkepkite mėsos juosteles 2-3 min. Iškarto sudėkite viską į puodą. Supjaustykite virtą mėsą, perpjaukite per puse alyvuoges ir sudėkite viską į sriubą.
Sudedame mėsą į sriubą ir verdame 5 min. Išjungiame ugnį, sudedame į sriubą alyvuoges ir uždarom sriubą dangčiu.
Sriubą paduokite su citrinos gabaliuku, šviežiom petražolėm arba krapais ir grietinę.
Rusiška sriuba «Solianka». Skanios «Soliankos» paslaptis, tai trijų rūšių kruopos ir mėsos gaminių įvairovė.