Rusiška sriuba «Solianka»

Rusiška sriuba «Solianka»

REIKĖS:

1,5 kg mėsos su kaulu (kiaulienos, jautienos, vištienos)

2,5 l vandens

1/2 arbat. šaukš. druskos

1 valg. šaukš. perlinių kruopų

1 valg. šaukš. ryžių

1 valg. šaukš. grikių

1 svogūno

2 marinatų agurkų

1 valg. šaukš. pomidorų padažo 

150 ml agurkų marinato

2-3 valg. šaukš. augalinio aliejaus

600 g mėsos (kumpio, virtos ir rūkytos dešros)

10 alyvuogių

GAMINIMO EIGA:

Imame 2-3 rūšių mėsą. Pavyzdžiui, jautieną ir kiaulieną, kiaulieną ir vištieną, vištieną ir jautieną, kad visos mėsos svoris būtų 1,5 kg. 

Į didelį puodą įpilame vandenį ir iškart nuleidžiame mėsą, kai užvirs, pavirkite dar 5 min. Nupilame vandenį, praplauname mėsą. Į puodą įpilame dar vandens, kai vanduo užvirs, įdedame mėsą. 

Mėsą virti apie 1,5 h. Už 20 min. Prieš baigiant virti, įberti druskos. Perlines kruopas užpilkite verdančių vandenių atskiroje lėkštutėje. Iš sultinio išimkite mėsą. Praplaukite ryžius. Visas kruopas sudėkite į sultinį ir paliekam virti.

Supjaustom svogūną ir agurkus. Į keptuvę įpilkite 2-3 valg. šaukš. augalinio aliejaus. Apkepti svogūnus, kol pasidarys skaidrus. Suberti agurkus ir kepti 1-2 min., įpilti 1 valg. šaukš. pomidorų padažo, viską kartu kepti 30 sek., po to įpilkite agurkų marinato ir troškinti 2 min. ir supilame į sultinį.   

Paimkite mėsos skanėstų, būtina pasiimti bent 3 rūšių (kumpio, virtos ir rūkytos dešros), kad jų masė būtų 600 g.

Supjaustykite mėsos skanėstus juostelėmis. Ant sausos keptuvės apkepkite mėsos juosteles 2-3 min. Iškarto sudėkite viską į puodą. Supjaustykite virtą mėsą, perpjaukite per puse alyvuoges ir sudėkite viską į sriubą. 

Sudedame mėsą į sriubą ir verdame 5 min. Išjungiame ugnį, sudedame į sriubą alyvuoges ir uždarom sriubą dangčiu. 

Sriubą paduokite su citrinos gabaliuku, šviežiom petražolėm arba krapais ir grietinę. 

Rusiška sriuba «Solianka». Skanios «Soliankos» paslaptis, tai trijų rūšių kruopos ir mėsos gaminių įvairovė.  

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba, pagaminta iš miso pastos, kuri yra fermentuotas sojų pupelių produktas, ir dažniausiai pridedama tam tikra rūšis aliejaus, pavyzdžiui, sezamo aliejaus Miso sriuba, tai ne tik skanu, bet ir sveika. Tai tradicinė japonų sriuba,...

Medus

Medus

Medus, tai tikras gamtos stebuklas, kurį mes, žmonės, naudojame jau tūkstančius metų. Ir ne be reikalo, nes medus yra ne tik skanus, bet ir labai naudingas. Bet ar kada susimąstėte, kaip jis atsiduria mūsų stiklainiuose? Viskas prasideda nuo mažų, bet labai uoliai...

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa: Sveiki, mielieji! Šiandien noriu pasidalinti vienu iš savo mėgstamiausių receptų - bulvių blynai su mėsa. Tai puikus patiekalas, kai norisi kažko šilto, sotaus ir skanaus. Be to, jis yra labai paprastas ir greitas. Pradėkime nuo pagrindinio...

Avokadų ir lašišos tostai

Avokadų ir lašišos tostai

Sudedamosios dalys: 2 brandūs avokadai 2 šaukštai citrinos sulčių Druska ir pipirai pagal skonį 4 tostai 200 g rūkytos lašišos Šviežių krapų (pagal skonį) 1 šaukštelis sezamo sėklų (nebūtina) Paruošimas: Avokadus sutrinkite, įpilkite citrinos sulčių ir pagardinkite...