Troškinta jautienos krutinėlė apelsinų padaže

Troškinta jautienos krutinėlė apelsinų padaže

REIKĖS:

2 kg jautienos krutinėlės

1,5 stiklinės apelsinų sulčių koncentrato

170 g pomidorų padažo

1/4 stiklinės aitriųjų garstyčių

1/4 stiklinės aitraus čili padažo

1/4 rudojo cukraus

7 cm imbiero šaknies, nuluptos ir stambiai supjaustytos

8 česnako skiltelių

1 valg. šaukš. prieskonių 

1 valg. šaukš. augalinio aliejaus

1 valg. šaukš. prieskonių mišinio mėsai

4 porų (tik baltų dalių, supjaustytų)

4 morkų supjaustytų gabaliukais

4 pastarnokų supjaustytų gabaliukais 

4 stiklinių vištienos sultinio

svogūno lakštų papuošimui

GAMINIMO EIGA:

Virtuvinio kombaino pagalba suplakite 1/4 stiklinės apelsinų sulčių koncentratą, pomidorų padažą, garstyčias, čili padažą, cukrų, imbierą, česnaką ir prieskonius, kad gautųsi vientisa masė.

Jautienos krutinėlę paberkite druska ir pipirais ir įtrinkite gautą pastą. Krutinėle sudėkite į gilią lėkštę ir apdenkite plėvele. 

Palikite nakčiai šaldytuve. 

Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių.

Įkaitinkite aliejų didelį karštį išlaikančiame puode ant vidutinio ugnies. Apkepkite jautieną, kad ji taptu rudos spalvos, maždaug 7 min iš kiekvienos pusės. Mėsą išimkite ir padėkite ant lėkštės. Tame pačiame puode apkepkite svogūną, apie 5 min. 

Suberkite porus, morkas ir pastarnokus, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir kepkite dar apie 8 minutes.

Įpilkite likusius apelsinų sulčių koncentrato ir sultinio, nuo keptuvės dugno nubraukdami prilipusius gabalėlius. Įdėkite krūtinėlę ir užvirkite.

Uždenkite puodą dangčiu, pašaukite į orkaitę ir troškinkite 1 valandą. Tada sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 160 laipsnių ir toliau troškinkite, kol mėsa suminkštės, dar 2 valandas.

Krūtinėlę perkelkite ant pjaustymo lentos. Nugriebkite riebalus nuo padažo viršaus, tada grąžinkite keptuvę į orkaitę, kol padažas šiek tiek sutirštės, maždaug 30 minučių. Supjaustykite mėsą ir patiekite su padažu bei daržovėmis. Pabarstykite žaliais svogūnais.

 

Troškinta jautienos krutinėlė apelsinų  – per naktį marinuota mėsa taps minkšta, sultinga ir aromatinė. 

Jautiena troškinta aluje
Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba, pagaminta iš miso pastos, kuri yra fermentuotas sojų pupelių produktas, ir dažniausiai pridedama tam tikra rūšis aliejaus, pavyzdžiui, sezamo aliejaus Miso sriuba, tai ne tik skanu, bet ir sveika. Tai tradicinė japonų sriuba,...

Medus

Medus

Medus, tai tikras gamtos stebuklas, kurį mes, žmonės, naudojame jau tūkstančius metų. Ir ne be reikalo, nes medus yra ne tik skanus, bet ir labai naudingas. Bet ar kada susimąstėte, kaip jis atsiduria mūsų stiklainiuose? Viskas prasideda nuo mažų, bet labai uoliai...

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa: Sveiki, mielieji! Šiandien noriu pasidalinti vienu iš savo mėgstamiausių receptų - bulvių blynai su mėsa. Tai puikus patiekalas, kai norisi kažko šilto, sotaus ir skanaus. Be to, jis yra labai paprastas ir greitas. Pradėkime nuo pagrindinio...

Avokadų ir lašišos tostai

Avokadų ir lašišos tostai

Sudedamosios dalys: 2 brandūs avokadai 2 šaukštai citrinos sulčių Druska ir pipirai pagal skonį 4 tostai 200 g rūkytos lašišos Šviežių krapų (pagal skonį) 1 šaukštelis sezamo sėklų (nebūtina) Paruošimas: Avokadus sutrinkite, įpilkite citrinos sulčių ir pagardinkite...