Troškinta jautienos krutinėlė apelsinų padaže

Troškinta jautienos krutinėlė apelsinų padaže

REIKĖS:

2 kg jautienos krutinėlės

1,5 stiklinės apelsinų sulčių koncentrato

170 g pomidorų padažo

1/4 stiklinės aitriųjų garstyčių

1/4 stiklinės aitraus čili padažo

1/4 rudojo cukraus

7 cm imbiero šaknies, nuluptos ir stambiai supjaustytos

8 česnako skiltelių

1 valg. šaukš. prieskonių 

1 valg. šaukš. augalinio aliejaus

1 valg. šaukš. prieskonių mišinio mėsai

4 porų (tik baltų dalių, supjaustytų)

4 morkų supjaustytų gabaliukais

4 pastarnokų supjaustytų gabaliukais 

4 stiklinių vištienos sultinio

svogūno lakštų papuošimui

GAMINIMO EIGA:

Virtuvinio kombaino pagalba suplakite 1/4 stiklinės apelsinų sulčių koncentratą, pomidorų padažą, garstyčias, čili padažą, cukrų, imbierą, česnaką ir prieskonius, kad gautųsi vientisa masė.

Jautienos krutinėlę paberkite druska ir pipirais ir įtrinkite gautą pastą. Krutinėle sudėkite į gilią lėkštę ir apdenkite plėvele. 

Palikite nakčiai šaldytuve. 

Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių.

Įkaitinkite aliejų didelį karštį išlaikančiame puode ant vidutinio ugnies. Apkepkite jautieną, kad ji taptu rudos spalvos, maždaug 7 min iš kiekvienos pusės. Mėsą išimkite ir padėkite ant lėkštės. Tame pačiame puode apkepkite svogūną, apie 5 min. 

Suberkite porus, morkas ir pastarnokus, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir kepkite dar apie 8 minutes.

Įpilkite likusius apelsinų sulčių koncentrato ir sultinio, nuo keptuvės dugno nubraukdami prilipusius gabalėlius. Įdėkite krūtinėlę ir užvirkite.

Uždenkite puodą dangčiu, pašaukite į orkaitę ir troškinkite 1 valandą. Tada sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 160 laipsnių ir toliau troškinkite, kol mėsa suminkštės, dar 2 valandas.

Krūtinėlę perkelkite ant pjaustymo lentos. Nugriebkite riebalus nuo padažo viršaus, tada grąžinkite keptuvę į orkaitę, kol padažas šiek tiek sutirštės, maždaug 30 minučių. Supjaustykite mėsą ir patiekite su padažu bei daržovėmis. Pabarstykite žaliais svogūnais.

 

Troškinta jautienos krutinėlė apelsinų  – per naktį marinuota mėsa taps minkšta, sultinga ir aromatinė. 

Jautiena troškinta aluje
Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio Čeburekus: Išsamus Gidas Čeburekų Paslaptys: Tešlos Meistriškumas Įdaras: Sultingumo Garantija Formavimas ir Kepimas: Traškumo Magija Patiekimas: Paskutinis Akcentas Išvada: Tobulo Skonio Čeburekų Receptas Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio...

Salotos su tunu

Salotos su tunu

Receptas: Salotos su tunu Ingredientai: - 1 skardinė konservuoto tuno savo sultyse arba aliejuje - 100 g mišrios salotų žalumynų (pvz., romainų, rukolos, špinatų) - 1 vidutinio dydžio pomidoras - 1 nedidelis raudonasis svogūnas - 1 agurkas - 1 raudonasis paprikos...