Ryžių nauda

Ryžiai – vienas pagrindinių patiekalų Kinijoje. Daugelis žmonių šioje šalyje neįsivaizduoja savo gyvenimo be šio garnyro. Teigiama, jog Kinijoje ryžiai auginami daugiau kaip 6500 metų. Pasaulyje yra įvairių ryžių rūšių, kurios skiriasi savo forma, spalva, skaidrumu, kietumu, aromatu. Jie yra puikus angliavandenių šaltinis, kuris būtent iš rudųjų ryžių pasisavinamas lėtai. Dėl šios priežasties lėčiau į kraują patenka ir gliukozė, o tai ypač naudinga diabetikams. Ryžiuose beveik nėra riebalų (pavyzdžiui, 100 g virtų ryžių yra tik apie pusė gramo riebalų). Taip pat juose nėra gliuteno, (baltymo, kurio yra kviečiuose, miežiuose, rugiuose, avižose) kuris sergantiems celiakija sukelia sunkų viduriavimą, žarnų gleivinės pakitimus. Ruduosiuose ryžiuose yra nemažai B grupės vitaminų, geležies, tačiau baltuosiuose ryžiuose šių vitaminų nėra. Dėl šios priežasties į daugelį parduotuvėse esančių ryžių papildomai pridedama geležies bei B grupės vitaminų. Vitaminai nusėda ant ryžių paviršiaus, todėl jų nereikia plauti prieš verdant. Norint, jog visos maistingos medžiagos nesuirtų, labai svarbu ryžių nepervirti (vidutiniškai ryžiai verda apie 20 min).

Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio Čeburekus: Išsamus Gidas Čeburekų Paslaptys: Tešlos Meistriškumas Įdaras: Sultingumo Garantija Formavimas ir Kepimas: Traškumo Magija Patiekimas: Paskutinis Akcentas Išvada: Tobulo Skonio Čeburekų Receptas Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio...

Salotos su tunu

Salotos su tunu

Receptas: Salotos su tunu Ingredientai: - 1 skardinė konservuoto tuno savo sultyse arba aliejuje - 100 g mišrios salotų žalumynų (pvz., romainų, rukolos, špinatų) - 1 vidutinio dydžio pomidoras - 1 nedidelis raudonasis svogūnas - 1 agurkas - 1 raudonasis paprikos...