Ryžiai – vienas pagrindinių patiekalų Kinijoje. Daugelis žmonių šioje šalyje neįsivaizduoja savo gyvenimo be šio garnyro. Teigiama, jog Kinijoje ryžiai auginami daugiau kaip 6500 metų. Pasaulyje yra įvairių ryžių rūšių, kurios skiriasi savo forma, spalva, skaidrumu, kietumu, aromatu. Jie yra puikus angliavandenių šaltinis, kuris būtent iš rudųjų ryžių pasisavinamas lėtai. Dėl šios priežasties lėčiau į kraują patenka ir gliukozė, o tai ypač naudinga diabetikams. Ryžiuose beveik nėra riebalų (pavyzdžiui, 100 g virtų ryžių yra tik apie pusė gramo riebalų). Taip pat juose nėra gliuteno, (baltymo, kurio yra kviečiuose, miežiuose, rugiuose, avižose) kuris sergantiems celiakija sukelia sunkų viduriavimą, žarnų gleivinės pakitimus. Ruduosiuose ryžiuose yra nemažai B grupės vitaminų, geležies, tačiau baltuosiuose ryžiuose šių vitaminų nėra. Dėl šios priežasties į daugelį parduotuvėse esančių ryžių papildomai pridedama geležies bei B grupės vitaminų. Vitaminai nusėda ant ryžių paviršiaus, todėl jų nereikia plauti prieš verdant. Norint, jog visos maistingos medžiagos nesuirtų, labai svarbu ryžių nepervirti (vidutiniškai ryžiai verda apie 20 min).
Makaronų magija: 10 receptų kiekvienam vakarui
Makaronų Magija: 10 Receptų Kiekvienam Vakarui 1. Klasikinis Bolonijos Spageti 2. Kremiški Brokolių ir Sūrio Makaronai 3. Aštrūs Makaronai su Čili ir Česnaku 4. Jūros Gėrybių Makaronai 5. Vegetariški Makaronai su Riešutų Padažu 6. Pikantiški Makaronai su Feta Sūriu ir...