Šakšuka su fetos sūriu, alyvuogėmis ir paprikomis

*4 porcijos

REIKĖS:

2 arbat. šaukš. alyvuogių aliejaus

1 arbat. šaukš. rūkytos paprikos

1 arbat. šaukš. maltų kmynų

1/4 arbat. šaukš. «Marash» raudonųjų pipirų

1 plonai supjaustyto svogūno 

2 plonai supjaustytų česnako skiltelių

1 plonai supjaustytos raudonosios paprikos 

1 plonai supjaustytos geltonosios paprikos 

1 skardinės pomidorų

druskos pagal skonį

115 g trupinto fetos sūrio

1/3 stiklinės alyvuogių be kauliukų

4 didelių kiaušinių

stambiai supjaustytų kalendrų papuošimui

GAMINIMO EIGA:

Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Įberkite rūkytos paprikos, kmynus ir «Marash» pipirų, kepkite 30-60 sekundžių, kad pražystų prieskoniai.

Suberkite svogūną ir kartkartėmis pamaišydami kepkite 3 minutes. Įberkite česnako, raudonųjų ir geltonųjų pipirų ir kepkite kartkartėmis pamaišydami 15 minučių arba tol, kol daržovės suminkštės.

Dubenyje rankomis suskaidykite pomidorus. Įpilkite juos į keptuvę ir virkite 5 minutes. Paragaukite ir įberkite daugiau druskos, jei norite.

Šaukšto pagalba keptuvėje padarykite 4 įdubas.

Kiaušinius įplakite į įdubimus. Atsargiai, kad nesudaužyti trynio. 

Pabarstykite fetos sūriu ir alyvuogėmis aplink kiaušinius. Uždenkite keptuvę ir troškinkite ant vidutinio ugnies 8 minutes arba tol, kol baltymai sustings, o tryniai vis dar bus minkšti. 

Papuoškite kalendros lapeliais ir paduokite.

Traški pepperoni ir žolelių pica

Traški pepperoni ir žolelių pica

Reikės: picos tešlos, naminės arba pirktos parduotuvėje 1 valgomasis šaukštas džiovintų bazilikų 1 valgomasis šaukštas džiovinto raudonėlio 2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų čiobrelių 2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų rozmarinų 1/2 arbatinio šaukštelio susmulkintų...

Virta vištiena su ryžiais ir padažu

Virta vištiena su ryžiais ir padažu

Reikės: Vištienos, Morkos, Petražolės, Stiklinė ryžių, Svogūnų, Pusantro šaukšto sviesto, Truputis drukos Paruošimas: Višta išverdame su prieskoninėmis daržovėmis. Keptuvėje ištirpinamas sviestas, jame pakepinamas smulkiai supjaustytas svogūnas, suberiami ryžiai ir...

Kalakutienos maltiniai

Kalakutienos maltiniai

Reikės: 600 g. kalakutienos 2 riekelės batono Pusė stiklinės pieno, Kiaušinis, Pusantro šaukšto sviesto, Džiuvesėlių, Prieksonių, Druskos. Paruošimo eiga: Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu ir nuspaustu batonu, įmušamas kiaušinis, sudedami prieskoniai ir sviestas...

Kokosų duonos pyragas

Kokosų duonos pyragas

Reikės: 3 dideli kiaušiniai 225 g nesūdyto sviesto Skardinė riebaus kokosų pieno 250 g paprastų miltų Šaukštelis kepimo miltelių 2 šaukštai cukraus pudros 100 g granuliuoto cukraus Žiupsnelis druskos 1 šaukštelis vanilės aromato 60 g smulkinto kokoso Paruošimas:...

Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai

Reikės: 75 g viso grūdo miltų 1 šaukštas kepimo miltelių 75 g avižinių dribsnių košės 40 g cukraus (šviesiai rudojo) 70 g nesūdyto sviesto 1 šaukštas auksinio sirupo 2 šaukštai pieno (pasirinkto skonio) Paruošimas: Sudėkite visus sausus ingredientus į dubenį ir...