*4 porcijos
REIKĖS:
2 arbat. šaukš. alyvuogių aliejaus
1 arbat. šaukš. rūkytos paprikos
1 arbat. šaukš. maltų kmynų
1/4 arbat. šaukš. «Marash» raudonųjų pipirų
1 plonai supjaustyto svogūno
2 plonai supjaustytų česnako skiltelių
1 plonai supjaustytos raudonosios paprikos
1 plonai supjaustytos geltonosios paprikos
1 skardinės pomidorų
druskos pagal skonį
115 g trupinto fetos sūrio
1/3 stiklinės alyvuogių be kauliukų
4 didelių kiaušinių
stambiai supjaustytų kalendrų papuošimui
GAMINIMO EIGA:
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Įberkite rūkytos paprikos, kmynus ir «Marash» pipirų, kepkite 30-60 sekundžių, kad pražystų prieskoniai.
Suberkite svogūną ir kartkartėmis pamaišydami kepkite 3 minutes. Įberkite česnako, raudonųjų ir geltonųjų pipirų ir kepkite kartkartėmis pamaišydami 15 minučių arba tol, kol daržovės suminkštės.
Dubenyje rankomis suskaidykite pomidorus. Įpilkite juos į keptuvę ir virkite 5 minutes. Paragaukite ir įberkite daugiau druskos, jei norite.
Šaukšto pagalba keptuvėje padarykite 4 įdubas.
Kiaušinius įplakite į įdubimus. Atsargiai, kad nesudaužyti trynio.
Pabarstykite fetos sūriu ir alyvuogėmis aplink kiaušinius. Uždenkite keptuvę ir troškinkite ant vidutinio ugnies 8 minutes arba tol, kol baltymai sustings, o tryniai vis dar bus minkšti.
Papuoškite kalendros lapeliais ir paduokite.