*4 porcijos
REIKĖS:
4 didelių obuolių
1/4 stiklinės rudojo cukraus
1 arbat. šaukš. cinamono
1/4 stiklinės smulkintų pekano riešutų (nebūtina)
1/4 stiklinės smulkintų razinų
1 arbat. šaukš. sviesto
3/4 stiklinės virinto vandens
GAMINIMO EIGA:
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.
Nuplaukite ir išdžiovinkite obuolius. Aštriu peiliu arba obuolių sėklidės išėmėju išpjaukite obuolių šerdis , palikdami obuolių apačią 1/2 colio nepažeistą. Jei naudojate peilį. Peiliu, pirmiausia išpjaukite stiebą, tada nedideliu metaliniu šaukštu išskobkite sėklas.
Rudąjį cukrų, cinamoną, razinas ir smulkintus pekano riešutus (jei naudojate) suberkite į nedidelį dubenį ir permaišykite.
Sudėkite obuolius į kepimo indą ir kiekvieną obuolį įdarykite cukraus įdaro mišiniu. Ant cukraus uždėkite sviesto gabaliuką.
Į kepimo indo dugną supilkite verdantį vandenį. Kepkite 30-45 min, kol obuoliai išvirs ir suminkštės, bet nepervirs.