Salotos iš juodųjų pupelių

Salotos iš juodųjų pupelių

*4-6 porcijos

REIKĖS:

1 stiklinės šviežių kukurūzų

1 saldžios paprikos supjaustytos kubikėliais

puse rausvojo svogūno(smulkinto)

1 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus

1 skardinė juodųjų pupelių

1 stiklinės vynuoginių pomidorų

Nedidelio avakado, supjaustyto kubikėliais

1/4 stiklinės smulkintų šviežių kalendrų

Padažui reikės:

1 česnako skiltelės

Žiupsnelio druskos + 2 arbat. šaukš.

3 valg. šaukš. žaliųjų citrinų sulčių

1/4 arbat. šaukš. čili pipiro

1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus

PADAŽO GAMINIMAS: 

Sutrinkite česnako skiltelę, paberkite druska ir sutrinkite. Indelyje sumaišykite česnaką, žaliųjų citrinų sultys, druską ir čili pipirą. Palaipsniui pilkite alyvuogių aliejų ir viską gerai išmaišykite.

SALOTŲ GAMINIMAS:

Apkepkite 5-10 min kukurūzus, papriką ir svogūną. Įberkite pupeles ir kepkite kol jos prašils. Įpilkite pagamintą padažą, permaišykite. Paberkite druska pagal skonį. Nuimkite nuo ugnies ir atsargiai įmaišykite pomidorus, avokadą ir kalendras. 

 

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba, pagaminta iš miso pastos, kuri yra fermentuotas sojų pupelių produktas, ir dažniausiai pridedama tam tikra rūšis aliejaus, pavyzdžiui, sezamo aliejaus Miso sriuba, tai ne tik skanu, bet ir sveika. Tai tradicinė japonų sriuba,...

Medus

Medus

Medus, tai tikras gamtos stebuklas, kurį mes, žmonės, naudojame jau tūkstančius metų. Ir ne be reikalo, nes medus yra ne tik skanus, bet ir labai naudingas. Bet ar kada susimąstėte, kaip jis atsiduria mūsų stiklainiuose? Viskas prasideda nuo mažų, bet labai uoliai...

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa: Sveiki, mielieji! Šiandien noriu pasidalinti vienu iš savo mėgstamiausių receptų - bulvių blynai su mėsa. Tai puikus patiekalas, kai norisi kažko šilto, sotaus ir skanaus. Be to, jis yra labai paprastas ir greitas. Pradėkime nuo pagrindinio...

Avokadų ir lašišos tostai

Avokadų ir lašišos tostai

Sudedamosios dalys: 2 brandūs avokadai 2 šaukštai citrinos sulčių Druska ir pipirai pagal skonį 4 tostai 200 g rūkytos lašišos Šviežių krapų (pagal skonį) 1 šaukštelis sezamo sėklų (nebūtina) Paruošimas: Avokadus sutrinkite, įpilkite citrinos sulčių ir pagardinkite...