Salotos iš juodųjų pupelių
*4-6 porcijos
REIKĖS:
1 stiklinės šviežių kukurūzų
1 saldžios paprikos supjaustytos kubikėliais
puse rausvojo svogūno(smulkinto)
1 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus
1 skardinė juodųjų pupelių
1 stiklinės vynuoginių pomidorų
Nedidelio avakado, supjaustyto kubikėliais
1/4 stiklinės smulkintų šviežių kalendrų
Padažui reikės:
1 česnako skiltelės
Žiupsnelio druskos + 2 arbat. šaukš.
3 valg. šaukš. žaliųjų citrinų sulčių
1/4 arbat. šaukš. čili pipiro
1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus
PADAŽO GAMINIMAS:
Sutrinkite česnako skiltelę, paberkite druska ir sutrinkite. Indelyje sumaišykite česnaką, žaliųjų citrinų sultys, druską ir čili pipirą. Palaipsniui pilkite alyvuogių aliejų ir viską gerai išmaišykite.
SALOTŲ GAMINIMAS:
Apkepkite 5-10 min kukurūzus, papriką ir svogūną. Įberkite pupeles ir kepkite kol jos prašils. Įpilkite pagamintą padažą, permaišykite. Paberkite druska pagal skonį. Nuimkite nuo ugnies ir atsargiai įmaišykite pomidorus, avokadą ir kalendras.