Sudedamosios dalys:
- 2 arb. šaukšteliai kmynų sėklų
- 500 ml/18 fl oz daržovių sultinio
- 200 g/7 uncijų greitai paruošiamo kuskuso
- 75 g/3 oz paruoštų valgytių džiovintų slyvų
- 75 g/3 oz paruoštų valgytių džiovintų abrikosų
- 2 valgomieji šaukštai aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
- 2 valgomieji šaukštai susmulkintų šviežių kalendros lapų
- druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
Paruošimas:
- Švelniai pakepinkite kmynų sėklas ant silpnos ugnies nepridegančioje keptuvėje kelias minutes, nuolat maišydami. Smulkiai sutrinkite sėklas trintuve ir atidėkite į šalį.
- Dideliame puode užvirinkite daržovių sultinį. Suberkite kuskusą, gerai išmaišykite, uždenkite puodą ir palikite pastovėti 10 minučių. Po to kuskusą supurtykite šakute.
- Į kuskusą įmeskite džiovintus vaisius ir sutrintas kmynų sėklas. Supilkite aliejų ir pusę kalendros lapų. Pagardinkite druska ir pipirais. Maišykite šakute, kol viskas gerai susimaišys.
- Salotas perkėlkite į serviravimo dubenį ir pagalvokite, ar norite jas patiekti šiltas arba kambario temperatūros.