Salotos su kuskusu ir džiovintais vaisiais

Sudedamosios dalys:

  • 2 arb. šaukšteliai kmynų sėklų
  • 500 ml/18 fl oz daržovių sultinio
  • 200 g/7 uncijų greitai paruošiamo kuskuso
  • 75 g/3 oz paruoštų valgytių džiovintų slyvų
  • 75 g/3 oz paruoštų valgytių džiovintų abrikosų
  • 2 valgomieji šaukštai aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
  • 2 valgomieji šaukštai susmulkintų šviežių kalendros lapų
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų

Paruošimas:

  1. Švelniai pakepinkite kmynų sėklas ant silpnos ugnies nepridegančioje keptuvėje kelias minutes, nuolat maišydami. Smulkiai sutrinkite sėklas trintuve ir atidėkite į šalį.
  2. Dideliame puode užvirinkite daržovių sultinį. Suberkite kuskusą, gerai išmaišykite, uždenkite puodą ir palikite pastovėti 10 minučių. Po to kuskusą supurtykite šakute.
  3. Į kuskusą įmeskite džiovintus vaisius ir sutrintas kmynų sėklas. Supilkite aliejų ir pusę kalendros lapų. Pagardinkite druska ir pipirais. Maišykite šakute, kol viskas gerai susimaišys.
  4. Salotas perkėlkite į serviravimo dubenį ir pagalvokite, ar norite jas patiekti šiltas arba kambario temperatūros.