Sudedamosios dalys:
- 250 g virtų ryžių makaronų
- 175 g blanširuotų brokolių
- 175 g blanširuotų mangetų
- 2 arbatiniai šaukšteliai sezamo aliejaus
- 2 šaukštai slyvų padažo
- 4 šaukštai sojų padažo
- Griežinėliais pjaustyti pavasariniai svogūnai, patiekti
- Susmulkinti švieži raudonieji aitrieji paprikai, patiekti
Paruošimas:
- Virti ryžių makaronai pagal instrukcijas ant pakuočių. Nukoškite ir nusausinkite.
- Brokolius ir mangetus blanširuokite: užvirkite vandenį dideliame puode, įmetę brokolių ir mangetų kubelius. Virkite 2-3 minutes, kol daržovės bus al dente. Nusausinkite ir atvėsinkite.
- Dideliame dubenyje sumaišykite makaronus, brokolius ir mangetus.
- Į mišinį įpilkite sezamo aliejų, slyvų padažą ir sojų padažą. Gerai išmaišykite, kad visos sudedamosios dalys būtų apgaubtos padažu.
- Pabarstykite griežinėliais pjaustytų pavasariniais svogūnais ir susmulkintais šviežiais raudonaisiais aitriaisiais paprikais.
- Patiekite šias skanias salotas ir mėgaukitės!