Šoninės ir skaldytų žirnių sriuba

Sudedamosios dalys:

  • 50 g džiovintų skaldytų žirnių
  • 25 g sviesto
  • 1 smulkiai supjaustyta česnako skiltelė
  • 1 svogūnas, plonai supjaustytas griežinėliais
  • 175 g ilgagrūdžių ryžių
  • 2 šaukštai pomidorų tyrės
  • 1,2 l daržovių sultinio
  • 175 g morkų, supjaustytų kubeliais
  • 2 valgomieji šaukštai pjaustytų šviežių plokščialapių petražolių
  • 4 šaukštai grietinėlės
  • 100 g dryžuotos šoninės riekelių
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Paruošimas:

  1. Žirnius užplikykite dideliu kiekiu šalto vandens, gausiai uždenkite ir palikite mirkyti bent 12 valandų.
  2. Sviestą ištirpinkite sunkiame puode ant vidutinės ugnies, suberkite česnaką ir svogūną, kepkite 2-3 minutes, kol suminkštės, bet nesusidarys spalvos. Sudėkite ryžius, nusausintus išmirkytus skaldytus žirnelius, pomidorų tyrę ir tęskite kepimą 2-3 minutes, nuolat maišydami, kad nesuliptų.
  3. Supilkite sultinį, pakaitinkite, užvirkite, tada sumažinkite ugnį ir virkite 20-25 min., kol ryžiai ir žirniai suminkštės. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
  4. Tris ketvirtadalius sriubos sumaišykite blenderiu arba virtuviniu kombainu, kad susidarytų vientisa tyrė. Supilkite į puode likusią sriubą, įdėkite morkas ir virkite dar 10-12 minučių, kol morkos suminkštės.
  5. Įmaišykite petražoles ir grietinėlę. Palaikykite šiltai.
  6. Smulkiai supjaustykite šoninę ir sudėkite į keptuvę ant švelnios ugnies. Apkepkite, kol šoninė taps traški. Išimkite ir nusausinkite ant virtuvinio popieriaus. Pabarstykite ant sriubos ir gerai pagardinkite druska bei pipirais. Patiekite iš karto.
Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba, pagaminta iš miso pastos, kuri yra fermentuotas sojų pupelių produktas, ir dažniausiai pridedama tam tikra rūšis aliejaus, pavyzdžiui, sezamo aliejaus Miso sriuba, tai ne tik skanu, bet ir sveika. Tai tradicinė japonų sriuba,...

Medus

Medus

Medus, tai tikras gamtos stebuklas, kurį mes, žmonės, naudojame jau tūkstančius metų. Ir ne be reikalo, nes medus yra ne tik skanus, bet ir labai naudingas. Bet ar kada susimąstėte, kaip jis atsiduria mūsų stiklainiuose? Viskas prasideda nuo mažų, bet labai uoliai...

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa: Sveiki, mielieji! Šiandien noriu pasidalinti vienu iš savo mėgstamiausių receptų - bulvių blynai su mėsa. Tai puikus patiekalas, kai norisi kažko šilto, sotaus ir skanaus. Be to, jis yra labai paprastas ir greitas. Pradėkime nuo pagrindinio...

Avokadų ir lašišos tostai

Avokadų ir lašišos tostai

Sudedamosios dalys: 2 brandūs avokadai 2 šaukštai citrinos sulčių Druska ir pipirai pagal skonį 4 tostai 200 g rūkytos lašišos Šviežių krapų (pagal skonį) 1 šaukštelis sezamo sėklų (nebūtina) Paruošimas: Avokadus sutrinkite, įpilkite citrinos sulčių ir pagardinkite...