Salotos su pupelėmis ir tūnu

*4 porcijos

REIKĖS:

425 g konservuotų pupelių(praplaukite)

180 g tūno alyvuogių aliejuje (nupilkite ir pradžiovinkite)

2 valg. šaukš. citrinų sulčių

1 valg. šaukš. kaparių (pradžiovintų ir supjaustytų)

1 arbat. šaukš. garstyčių

1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus

2 stiklinių gražgarsčių

1 mažo raudongūžio kopūsto, supjaustyto gabaliukais po 5 cm 

1 pekinų kopūsto, supjaustyto gabaliukais po 5 cm 

0,5 stiklinės šviežių petražolių

GAMINIMO EIGA:

Dideliame inde sumaišykite citrinų sultys, kaparius ir garstyčias. Plakite ir po truputi pilkite alyvuogių aliejų. Paberkite druska ir vėl viską permaišykite. 

Sudėkite pupeles į indą ir suminkikyte šaukštu. Paskui įdėkite tūną ir viską permaišykite. 

Sudėkite į indą gražgarsčius, kopūsto gabaliukus, pekinų kopūstų gabaliukus, petražolės lapus ir 0,5 šaukš. druskos. Išmaišykite salotas rankom, pakeldami nuo dugno padažą, kad jisai pasiskirstytų po visas salotas.