Silkė su morkomis ir svogūnais
Ingredientai:
– 400 g sūdytos silkės filė
– 2 vidutinio dydžio morkos
– 2 vidutinio dydžio svogūnai
– 2 šaukštai aliejaus (geriausia alyvuogių)
– 1 šaukštas acto (9%)
– 1 šaukštelis cukraus
– Druska ir pipirai pagal skonį
– Šviežios petražolės papuošimui
Gaminimo eiga:
1. Silkės filė nuplaukite po šaltu vandeniu, kad pašalintumėte perteklinį druskos kiekį. Nusausinkite ir supjaustykite gabalėliais.
2. Morkas nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.
3. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite plonais pusžiedžiais.
4. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir sudėkite svogūnus. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol jie taps permatomi.
5. Į keptuvę su svogūnais pridėkite tarkuotas morkas. Kepkite dar 5-7 minutes, kol morkos suminkštės.
6. Į daržovių mišinį įpilkite acto, cukraus, druskos ir pipirų. Gerai išmaišykite ir leiskite atvėsti.
7. Į dubenį sudėkite silkės gabalėlius ir ant jų užpilkite atvėsusį morkų ir svogūnų mišinį. Viską gerai išmaišykite.
8. Patiekite su šviežiomis petražolėmis.
Porcijos, laikas, sudėtingumas:
– Porcijos: 4
– Paruošimo laikas: 15 minučių
– Gaminimo laikas: 15 minučių
– Sudėtingumas: lengvas
Įrankiai:
– Pjaustymo lentelė
– Peilis
– Keptuvė
– Tarka
– Dubuo
Pagrindiniai skonio akcentai ir kada ruošti:
Patiekalas yra saldžiarūgštis, puikiai tinkantis žiemos šventėms ar kaip užkandis prie šventinio stalo.
Patiekimo idėjos ir papildomi priedai:
Patiekite su juoda duona arba bulvėmis. Galite pridėti marinuotų agurkėlių ar alyvuogių.
Galimi patiekalo keitimo būdai:
Silkę galite pakeisti rūkyta žuvimi arba naudoti marinuotą silkę, jei norite švelnesnio skonio. Actą galima pakeisti citrinos sultimis.
Laikymo sąlygos ir pakartotinis naudojimas:
Laikykite šaldytuve sandariame inde iki 2 dienų. Prieš patiekiant, leiskite patiekalui pasiekti kambario temperatūrą.
Dažniausiai užduodami klausimai:
1. Ar galima naudoti šviežią silkę? – Taip, bet ją reikės iš anksto pasūdyti.
2. Ar galima naudoti kitokias daržoves? – Taip, galite pridėti paprikos ar salierų.
3. Kaip sumažinti acto skonį? – Naudokite mažiau acto arba pridėkite daugiau cukraus.
Papildomi patarimai ir saugumas:
Būkite atsargūs pjaustydami svogūnus ir morkas, naudokite aštrų peilį ir stabilų pjaustymo paviršių.