Kepti bulviniai blynai

Kepti bulviniai blynai

Ingredientai:
– 1 kg bulvių
– 1 vidutinio dydžio svogūnas
– 2 kiaušiniai
– 4 šaukštai miltų
– Druska pagal skonį
– Juodieji pipirai pagal skonį
– Aliejus kepimui

Gaminimo eiga:
1. Bulves nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka. Jei bulvės labai sultingos, šiek tiek nuspauskite sultis.
2. Svogūną nulupkite ir smulkiai sutarkuokite. Įmaišykite į tarkuotas bulves.
3. Į bulvių ir svogūnų masę įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite, kad gautumėte vienalytę masę.
4. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ant vidutinės ugnies.
5. Šaukštu dėkite bulvių masę į keptuvę, formuodami blynus. Kepkite, kol abi pusės taps auksinės spalvos, apie 3-4 minutes kiekvienai pusei.
6. Iškeptus blynus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.

Porcijos, laikas, sudėtingumas:
– Porcijos: 4
– Paruošimo laikas: 15 minučių
– Kepimo laikas: 20 minučių
– Sudėtingumas: lengvas

Įrankiai:
– Tarka
– Dubuo
– Keptuvė
– Šaukštas
– Popieriniai rankšluosčiai

Pagrindiniai skonio akcentai ir kada ruošti:
Bulviniai blynai yra švelnaus ir sūraus skonio, puikiai tinka rudens ir žiemos sezonams, kai norisi šilto ir sotaus maisto.

Patiekimo idėjos ir papildomi priedai:
Patiekite su grietine, obuolių padažu ar rūgščiaisiais agurkais. Galite papuošti šviežiomis žolelėmis, tokiomis kaip krapai ar petražolės.

Galimi patiekalo keitimo būdai:
Galite pridėti tarkuotų morkų ar cukinijų, kad blynai būtų spalvingesni ir turtingesni skoniu. Norintiems sveikesnio varianto, miltus galima pakeisti avižiniais dribsniais.

Laikymo sąlygos ir pakartotinis naudojimas:
Laikykite šaldytuve sandariame inde iki 2 dienų. Pašildykite keptuvėje arba orkaitėje, kad išlaikytumėte traškumą.

Dažniausiai užduodami klausimai:
1. Ar galima naudoti kitokias daržoves? Taip, galite pridėti morkų ar cukinijų.
2. Ar galima blynus kepti orkaitėje? Taip, kepkite 200°C temperatūroje apie 15-20 minučių.
3. Kaip išvengti, kad blynai būtų per riebūs? Naudokite popierinį rankšluostį, kad sugertų riebalų perteklių.

Papildomi patarimai ir saugumas:
Būkite atsargūs su karštu aliejumi, kad išvengtumėte nudegimų. Naudokite tinkamus įrankius, kad apsaugotumėte rankas nuo karščio.