**Šokoladinis tortas su maskarponės kremu**
Šis šokoladinis tortas su maskarponės kremu yra tikras deserto šedevras, kuris sužavės kiekvieną smaližių. Pagrindiniai ingredientai – sodrus šokoladinis biskvitas ir švelnus maskarponės kremas – sukuria tobulą skonio harmoniją. Šis tortas ypatingas savo lengvumu ir prabangiu skoniu, kuris puikiai tiks tiek ypatingoms progoms, tiek kasdieniam pasilepinimui.
**Ingredientai:**
– 200 g juodojo šokolado
– 200 g sviesto
– 200 g cukraus
– 4 kiaušiniai
– 150 g miltų
– 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
– 500 g maskarponės sūrio
– 200 ml grietinėlės
– 100 g cukraus pudros
– 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
**Paruošimo instrukcijos:**
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Ištirpinkite šokoladą ir sviestą vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje, kol masė taps vientisa.
2. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri. Įmaišykite ištirpintą šokolado ir sviesto mišinį.
3. Įsijokite miltus su kepimo milteliais ir atsargiai įmaišykite į tešlą. Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite apie 25-30 minučių, kol biskvitas taps elastingas ir iškeps.
4. Kol biskvitas kepa, paruoškite maskarponės kremą. Išplakite maskarponės sūrį su cukraus pudra ir vanilės ekstraktu, kol masė taps vientisa. Atskirai išplakite grietinėlę iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į maskarponės masę.
5. Iškepusį biskvitą atvėsinkite ir perpjaukite į dvi dalis. Aptepkite vieną dalį maskarponės kremu, uždėkite antrą biskvito dalį ir aptepkite likusiu kremu viršų bei šonus.
**Patarimai:**
– Norėdami dar labiau praturtinti skonį, galite į maskarponės kremą įmaišyti šiek tiek tirpinto šokolado arba kakavos miltelių.
– Jei norite, kad tortas būtų mažiau kaloringas, galite naudoti mažiau cukraus arba pakeisti jį natūraliais saldikliais.
**Patiekiama:** 8-10 porcijų
**Paruošimo laikas:** 1 valanda
**Maistingumo informacija:** 1 porcija (apie 150 g) – 450 kcal, 6 g baltymų, 30 g riebalų, 40 g angliavandenių
**Dažniausiai užduodami klausimai:**
– **Ar galiu naudoti kitokį sūrį vietoje maskarponės?**
Taip, galite naudoti kreminį sūrį, tačiau skonis bus šiek tiek kitoks.
– **Ar galiu paruošti tortą iš anksto?**
Taip, tortą galite paruošti dieną prieš ir laikyti šaldytuve. Tai netgi pagerins skonį, nes ingredientai geriau susimaišys.
**Šokoladinis tortas su maskarponės kremu**, **šokoladas, maskarponė, desertas**, **tortas, šokoladinis tortas, maskarponės kremas**













