Šalta agurkų sriuba

Sudedamosios dalys:

  • 1 svogūnas, supjaustytas kubeliais
  • 50 g sviesto
  • 550 g supjaustytų agurkų kubeliais
  • 1,8 l daržovių sultinio
  • 2 šaukštai smulkintų šviežių petražolių
  • Sultis iš ½ citrinos
  • 600 ml vienkartinės grietinėlės
  • Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Paruošimas:

  1. Sunkioje keptuvėje švelniai pasūdykite svogūną svieste, kol suminkštės ir peršviečiamas, bet nespalvotas.
  2. Sudėkite supjaustytus agurkus ir tęskite troškinimą, švelniai virkite dar 5 minutes.
  3. Supilkite daržovių sultinį ir užvirkite. Sumažinkite ugnį, pagardinkite druska bei pipirais ir virkite dar 5 minutes.
  4. Sudėkite smulkintas petražoles ir citrinos sulčių, tęskite virimą dar 5 minutes.
  5. Sriubą sumaišykite arba sutrinkite, kad gautumėte vientisą masę. Leiskite jai atvėsti, o tada perkelkite į šaldytuvą, kad atšaltų.
  6. Prieš patiekiant, įmaišykite grietinėlę. Patiekite sriubą šaltą, atšaldytą.