Sudedamosios dalys:
- 1 svogūnas, supjaustytas kubeliais
- 50 g sviesto
- 550 g supjaustytų agurkų kubeliais
- 1,8 l daržovių sultinio
- 2 šaukštai smulkintų šviežių petražolių
- Sultis iš ½ citrinos
- 600 ml vienkartinės grietinėlės
- Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Paruošimas:
- Sunkioje keptuvėje švelniai pasūdykite svogūną svieste, kol suminkštės ir peršviečiamas, bet nespalvotas.
- Sudėkite supjaustytus agurkus ir tęskite troškinimą, švelniai virkite dar 5 minutes.
- Supilkite daržovių sultinį ir užvirkite. Sumažinkite ugnį, pagardinkite druska bei pipirais ir virkite dar 5 minutes.
- Sudėkite smulkintas petražoles ir citrinos sulčių, tęskite virimą dar 5 minutes.
- Sriubą sumaišykite arba sutrinkite, kad gautumėte vientisą masę. Leiskite jai atvėsti, o tada perkelkite į šaldytuvą, kad atšaltų.
- Prieš patiekiant, įmaišykite grietinėlę. Patiekite sriubą šaltą, atšaldytą.