Tailandietiška moliūgų sriuba

Ingredientai:
1 šaukštas rapsų aliejaus (arba augalinio aliejaus)
1 didelis svogūnas, surpjaustytas
2 saliero stiebai, supjaustyti kubeliais
2 1/2 šaukštai Tailando raudonojo kario pastos
1 prinokusių pomidorų, supjaustytų kubeliais.
1 1/2kg moliūgų, supjaustytų kubeliais be odelės ir sėklų
4 stiklinės darožovių sultinio arba vištienos sultinio
1 stiklinė kokosų pieno arba kokosų grietinėlės
1 šaukštas druskos
1/4 stiklinė kokosų grietinėlės  arba riebios grietinėlės
8 šakelės šviežios kalendros (nebūtina)

Gaminimas:
1. Labai dideliame puode arba puode įkaitinkite aliejų.
2. Suberkite svogūną ir salierą ir kepkite ant vidutinės ugnies, maišydami, kol suminkštės, bet ne rudos spalvos (apie 10 min).
3. Supilkite kario pastą, išmaišykite ir virkite 1 minutę.
4. Sudėkite pomidorą ir maišydami kepkite dar porą minučių.
5. Įdėkite moliūgą ir gerai išmaišykite, kad susimaišytų.
6. Įpilkite sultinio.
7. Uždenkite puodą ir užvirinkite sriubą.
8. Sumažinkite ugnį iki minimumo, uždenkite ir troškinkite 20 minučių arba kol moliūgas labai suminkštės.
9. Nukelkite puodą nuo ugnies ir leiskite mišiniui atvėsti šiek tiek.
10. Rankiniu trintuvu, virtuviniu kombainu ar trintuvu sutrinkite sriubą (jei reikia partijomis).
11.  Grąžinkite sriubą į puodą ir ragaukite.
12. Įberkite druskos, po arbatinį šaukštelį, ragaudami po kiekvieno įdėjimo.
13. (Savo skoniui radau, kad reikia pridėti apie 1 desertinį šaukštą druskos, bet galite norėti daugiau ar mažiau).  Įpilkite kokosų pieno arba grietinėlės, gerai išmaišykite ir vėl ragaukite.
14. Jei reikia, įberkite daugiau druskos.
15. Patiekdami pašildykite sriubą.
16. Jei norite, kiekvieną sriubos dubenį papuoškite sūkuriu kokosų grietinėlės arba tirštos grietinėlės ir kalendros šakelės.

Skanaus!