Tailandietiška moliūgų sriuba

Ingredientai:
1 šaukštas rapsų aliejaus (arba augalinio aliejaus)
1 didelis svogūnas, surpjaustytas
2 saliero stiebai, supjaustyti kubeliais
2 1/2 šaukštai Tailando raudonojo kario pastos
1 prinokusių pomidorų, supjaustytų kubeliais.
1 1/2kg moliūgų, supjaustytų kubeliais be odelės ir sėklų
4 stiklinės darožovių sultinio arba vištienos sultinio
1 stiklinė kokosų pieno arba kokosų grietinėlės
1 šaukštas druskos
1/4 stiklinė kokosų grietinėlės  arba riebios grietinėlės
8 šakelės šviežios kalendros (nebūtina)

Gaminimas:
1. Labai dideliame puode arba puode įkaitinkite aliejų.
2. Suberkite svogūną ir salierą ir kepkite ant vidutinės ugnies, maišydami, kol suminkštės, bet ne rudos spalvos (apie 10 min).
3. Supilkite kario pastą, išmaišykite ir virkite 1 minutę.
4. Sudėkite pomidorą ir maišydami kepkite dar porą minučių.
5. Įdėkite moliūgą ir gerai išmaišykite, kad susimaišytų.
6. Įpilkite sultinio.
7. Uždenkite puodą ir užvirinkite sriubą.
8. Sumažinkite ugnį iki minimumo, uždenkite ir troškinkite 20 minučių arba kol moliūgas labai suminkštės.
9. Nukelkite puodą nuo ugnies ir leiskite mišiniui atvėsti šiek tiek.
10. Rankiniu trintuvu, virtuviniu kombainu ar trintuvu sutrinkite sriubą (jei reikia partijomis).
11.  Grąžinkite sriubą į puodą ir ragaukite.
12. Įberkite druskos, po arbatinį šaukštelį, ragaudami po kiekvieno įdėjimo.
13. (Savo skoniui radau, kad reikia pridėti apie 1 desertinį šaukštą druskos, bet galite norėti daugiau ar mažiau).  Įpilkite kokosų pieno arba grietinėlės, gerai išmaišykite ir vėl ragaukite.
14. Jei reikia, įberkite daugiau druskos.
15. Patiekdami pašildykite sriubą.
16. Jei norite, kiekvieną sriubos dubenį papuoškite sūkuriu kokosų grietinėlės arba tirštos grietinėlės ir kalendros šakelės.

Skanaus!

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba, pagaminta iš miso pastos, kuri yra fermentuotas sojų pupelių produktas, ir dažniausiai pridedama tam tikra rūšis aliejaus, pavyzdžiui, sezamo aliejaus Miso sriuba, tai ne tik skanu, bet ir sveika. Tai tradicinė japonų sriuba,...

Medus

Medus

Medus, tai tikras gamtos stebuklas, kurį mes, žmonės, naudojame jau tūkstančius metų. Ir ne be reikalo, nes medus yra ne tik skanus, bet ir labai naudingas. Bet ar kada susimąstėte, kaip jis atsiduria mūsų stiklainiuose? Viskas prasideda nuo mažų, bet labai uoliai...

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa: Sveiki, mielieji! Šiandien noriu pasidalinti vienu iš savo mėgstamiausių receptų - bulvių blynai su mėsa. Tai puikus patiekalas, kai norisi kažko šilto, sotaus ir skanaus. Be to, jis yra labai paprastas ir greitas. Pradėkime nuo pagrindinio...

Avokadų ir lašišos tostai

Avokadų ir lašišos tostai

Sudedamosios dalys: 2 brandūs avokadai 2 šaukštai citrinos sulčių Druska ir pipirai pagal skonį 4 tostai 200 g rūkytos lašišos Šviežių krapų (pagal skonį) 1 šaukštelis sezamo sėklų (nebūtina) Paruošimas: Avokadus sutrinkite, įpilkite citrinos sulčių ir pagardinkite...