Troškinta žuvis su daržovėmis

Troškinta žuvis su daržovėmis

Ingredientai:
– 500 g baltos žuvies filė (pvz., menkės ar lydekos)
– 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
– 1 didelis svogūnas
– 2 skiltelės česnako
– 1 raudona paprika
– 1 geltona paprika
– 2 morkos
– 1 cukinija
– 400 g konservuotų pomidorų savo sultyse
– 1 šaukštelis druskos
– 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų
– 1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
– 1 šaukštelis džiovinto baziliko
– 1 citrina
– Šviežios petražolės papuošimui

Gaminimo eiga:
1. Paruoškite daržoves: supjaustykite svogūną pusžiedžiais, česnaką smulkiai sukapokite, paprikas supjaustykite juostelėmis, morkas ir cukiniją – griežinėliais.
2. Įkaitinkite didelę keptuvę su alyvuogių aliejumi ant vidutinės ugnies. Sudėkite svogūnus ir česnakus, kepkite, kol svogūnai taps permatomi.
3. Į keptuvę pridėkite paprikas, morkas ir cukiniją. Kepkite apie 5 minutes, kol daržovės šiek tiek suminkštės.
4. Supilkite konservuotus pomidorus, įberkite druskos, pipirų, raudonėlio ir baziliko. Gerai išmaišykite ir troškinkite apie 10 minučių.
5. Žuvies filė supjaustykite porcijomis ir sudėkite į keptuvę ant daržovių. Uždenkite dangčiu ir troškinkite dar apie 10-15 minučių, kol žuvis taps minkšta ir lengvai atsiskirs.
6. Prieš patiekdami, apšlakstykite citrinos sultimis ir papuoškite šviežiomis petražolėmis.

Porcijos, laikas, sudėtingumas:
– Porcijos: 4
– Paruošimo laikas: 15 minučių
– Gaminimo laikas: 30 minučių
– Sudėtingumas: lengvas

Įrankiai:
– Didelė keptuvė su dangčiu
– Pjaustymo lentelė
– Peilis

Pagrindiniai skonio akcentai ir kada ruošti:
Patiekalas yra gaivus ir aromatingas, puikiai tinka vasaros pietums ar vakarienei.

Patiekimo idėjos ir papildomi priedai:
Patiekite su šviežia duona arba ryžiais. Papildomai galite pridėti šviežių salotų.

Galimi patiekalo keitimo būdai:
Galite naudoti kitokias daržoves, pvz., brokolius ar špinatus. Žuvį galima pakeisti vištiena ar tofu, jei norite vegetariško varianto.

Laikymo sąlygos ir pakartotinis naudojimas:
Laikykite šaldytuve iki 2 dienų. Pašildykite keptuvėje arba mikrobangų krosnelėje.

Dažniausiai užduodami klausimai:
1. Ar galiu naudoti šaldytą žuvį? Taip, tik prieš gaminant ją atšildykite.
2. Ar galima naudoti kitokias žoleles? Taip, galite eksperimentuoti su mėgstamomis žolelėmis.
3. Ar patiekalas tinka vaikams? Taip, tik sumažinkite prieskonių kiekį, jei vaikai jautrūs aštrumui.

Papildomi patarimai ir saugumas:
Būkite atsargūs pjaustydami daržoves, naudokite aštrų peilį ir stabilų paviršių. Nepamirškite gerai nuplauti žuvies prieš gaminant.