Ingredientai: ilgas (prancūziškas) batonas, 6 česnako skiltelės, 100g sviesto, 0,5 šaukštelio cukraus, 4 šaukštų kapotų žalumynų (krapai, petražolės, bazilikai, špinatai ar kt. pagal skonį).
Gaminimas:
Sakapokite česnako skilteles, sumaišykite su druska, minkštu sviestu ir kapotais žalumynais. Batoną įpjaukite išilgai, bet neperpjaukite iki galo. Šaukšteliu sudėkite įdarą. Batoną standžiai suvyniokite į kepimo popierių arba foliją. Kepkite 20 min. 180° temperatūros orkaitėje. Prieš baigdami kepti nuimkite kepimo popierių – bus traškesnis. Supjaustykite ir patiekite.
Česnakinė duonelė tinka prie sriubos, troškinio, kito jūsų mėgstamo patiekalo ar kaip užkandis vaikams.