Malta mėsa ir ryžiais įdarytos paprikos

Ingredientai: 50g ilgagrūdžių ryžių, 300g maltos mėsos, 4 paprikos, svogūnas, 2 česnako skiltelės, šaukštas pomidorų padažo, 100 ml grietinės, šaukštelis saldžiųjų paprikų miltelių, 100g tarkuoto sūrio, druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje. Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas. Sukapokite česnakus ir svogūną ir apie 10 min. pakepinkite keptuvėje kartu su malta mėsa. Sudėkite ryžius, paprikų miltelius, druską ir pipirus. Nukelkite keptuvę nuo viryklės, suberkite tarkuotą sūrį ir išmaišykite. Mišinį sukrėskite į paprikų puseles ir 30 min. kepkite orkaitėje 200°C temperatūroje.

Mažesnės įdarytos paprikos tiks kaip užkandis, galima tiesiog imti rankomis. Šis receptas gali būti naudojamas ir su kitomis daržovėmis. Galima taip pat įdaryti pomidorų puseles, mažas cukinijas ar bulves.