Vakarienė ant skardos: lašiša ir daržovės

REIKĖS:

340 g lašišos, be odos

1/4 stiklinės džiuvesėlių

2 valg. šaukš. Tarkuoto parmezano

1/4 stiklinės šviežių supjaustytų petražolių

2 didelių pomidorų, perpjautų per pusę

2 vidutinio dydžio cukinijų, perpjautų išilgai

2 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus

GAMINIMO EIGA:

Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Skardą nuklokite folija. 

Nedideliame indelyje sumaišykite džiuvesėlius, parmezaną, petražoles, 0,5 arbat. šaukš. druskos ir 1/4 arbat. šaukš. pipirų. Pomidorus padėkite centrinėje dalyje skardos ir paberkite džiuvesėliu mase. Cukinijas padėkite iš vieno šono, nupurškite aliejumi, paberkite druska ir pipirais. Kepkite orkaitėje  apie 18 min, kol daržovės taps minkštos. 

Išimkite skardą, padėkite lašišą, nupurkšite likusiu aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Kepkite kol žuvis neiškeps, dar apie 12 min.