REIKĖS:
60 g avižinių dribsnių
120 g miltų
1/2 valg.šaukš. kepimo miltelių
2 valg.šaukš. cukranendrių cukraus
1/4 arbat. šaukš. jūros druskos
80 g lydyto veganiško sviesto/ arba rapsų aliejaus
260 g augalinio pieno/vandens
1 stiklinės mėlynių
Veganiško sviesto kepimui
GAMINIMO EIGA:
Smulkintuve susmulkinkite dribsnius, turi išeiti avižiniai miltai.
Dideliame Inde sumaišykite avižinius ir paprastus miltus, druską, kepimo miltelius ir cukrų. Įpilkite aliejų/sviestą, pieną ir suberkite mėlynes. Viską atsargiai išmaišykite.
Įkaitinkite keptuve. Padėkite gabaliuką sviesto. Kai sviestas išsilydys kepkite ant jo blynelius. Viens blynelis kepa apie 5 minutes.