Klasikinis „Cobbler” pyragas

REIKĖS:

5 stiklinių šviežių vyšnių be kauliukų

160 g miltų

200 g cukraus

1 arbat. šaukš. kepimo miltelių  

1/4 stiklinės pasukų

1 kiušinio

2 valg.šaukš. aliejaus

1 arbat. šaukš. vanilės ekstrakto

GAMINIMO EIGA:

Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių. Lengvai nutepkite kepimo indą, arba 2-3 l troškinimo indą.  

Vyšnias, 35 g miltų ir 150 g cukraus sudėkite į kepimo indą ir viską išmaišykite. 

Atskirame inde sumaišykite likusius miltus(125 g), cukrų(50 g) ir kepimo miltelius. Viską išmaišykite. Po to įpilkite pasukas, aliejų, vanilės ekstraktą ir įmuškite kiaušinį ir viską išmaišykite, kad gautųsi vientisa masė. Užpilkite tešlą ant vyšnių ir kepkite 40-45 minutes.