Vegetariškas aitrusis troškinys su lęšiais ir ryžiais
Jums reikės:
250g lęšių,
200g ryžių,
2 skardinių po 400g nuluptų pomidorų savo sultyse,
1 vidutinio dydžio svogūno,
10 cm ilgio poro,
3 skiltelių česnako,
1 saldžiosios paprikos,
2 stiklinių vandens arba daržovių nuoviro,
1 nubraukto šaukštelio aitriųjų pipirų,
1 nubraukto šaukštelio druskos,
po šaukštelį džiovintų raudonėlių,
mairūnų, bazilikų,
1/2 šaukšto cukraus,
1 šaukšto aliejaus daržovėms kepti.
Gaminimas: svogūną ir papriką supjaustykite kubeliais, porą – plonais griežinėliais, susmulkinkite česnakus. Daržoves truputį apkepkite. Pomidorus susmulkinkite. Į puodą sukrėskite apkepintas daržoves, supilkite pomidorus su sultimis, vandenį, suberkite lęšius, ryžius, cukrų. Troškinkite apie 1 val., suberkite prieskonius, troškinkite dar pusvalandį. Jeigu reikės, įpilkite dar truputį vandens.