Vegetariškas aitrusis troškinys su lęšiais ir ryžiais
Jums reikės: 250g lęšių, 200g ryžių, 2 skardinių po 400g nuluptų pomidorų savo sultyse, 1 vidutinio dydžio svogūno, 10 cm ilgio poro, 3 skiltelių česnako, 1 saldžiosios paprikos, 2 stiklinių vandens arba daržovių nuoviro, 1 nubraukto šaukštelio aitriųjų pipirų, 1 nubraukto šaukštelio druskos, po šaukštelį džiovintų raudonėlių, mairūnų, bazilikų, 1/2 šaukšto cukraus, 1 šaukšto aliejaus daržovėms kepti.
Gaminimas: svogūną ir papriką supjaustykite kubeliais, porą – plonais griežinėliais, susmulkinkite česnakus. Daržoves truputį apkepkite. Pomidorus susmulkinkite. Į puodą sukrėskite apkepintas daržoves, supilkite pomidorus su sultimis, vandenį, suberkite lęšius, ryžius, cukrų. Troškinkite apie 1 val., suberkite prieskonius, troškinkite dar pusvalandį. Jeigu reikės, įpilkite dar truputį vandens.