Vegetariškas troškinys

Vegetariškas aitrusis troškinys su lęšiais ir ryžiais

Jums reikės:

250g lęšių,

200g ryžių,

2 skardinių po 400g nuluptų pomidorų savo sultyse,

1 vidutinio dydžio svogūno,

10 cm ilgio poro,

3 skiltelių česnako,

1 saldžiosios paprikos,

2 stiklinių vandens arba daržovių nuoviro,

1 nubraukto šaukštelio aitriųjų pipirų,

1 nubraukto šaukštelio druskos,

po šaukštelį džiovintų raudonėlių,

mairūnų, bazilikų,

1/2 šaukšto cukraus,

1 šaukšto aliejaus daržovėms kepti.

Gaminimas: svogūną ir papriką supjaustykite kubeliais, porą – plonais griežinėliais, susmulkinkite česnakus. Daržoves truputį apkepkite. Pomidorus susmulkinkite. Į puodą sukrėskite apkepintas daržoves, supilkite pomidorus su sultimis, vandenį, suberkite lęšius, ryžius, cukrų. Troškinkite apie 1 val., suberkite prieskonius, troškinkite dar pusvalandį. Jeigu reikės, įpilkite dar truputį vandens.