Vienuolių košė
Ingredientai:
0,5kg svogūnų,
0,3kg morkų,
1 stiklinės perlinių kruopų,
1 stiklinės ryžių,
1 stiklinės grikių kruopų,
aliejaus daržovėms kepti,
druskos.
Gaminimas: perlines kruopas užmerkite šaltame vandenyje iš vakaro. Svogūnus pakepinkite aliejuje. Atskirai apkepkite morkas. Į didelį puodą dėkite dalį svogūnų, pusę perlinių kruopų, dalį morkų, pusę ryžių, vėl svogūnų, kruopų. Įpilkite pasūdyto vandens, kad apsemtų kruopas maždaug per tris pirštus. Galima naudoti sultinį. Gaminkite vidutiniškai įkaitintoje orkaitėje (150 – 160° C temperatūroje) maždaug 2 val. Vis pažvelkite į puodą, patikrinkite, ar neišbėgo vanduo.