Viščiukas su česnakais

Viščiukas su česnakais

Ingredientai:

1,2 – 1,5kg viščiukas,

30 česnakų skiltelių kepti + 2 skilteles įtrinti,

1 citrina,

50ml aliejaus,

šaukštelis džiovintų rozmarinų,

druskos ir pipirų,

raudonosios saldžiosios paprikos miltelių.

Gaminimas: česnakus, skirtus viščiukui įtrinti, sutarkuokite, sumaišykite su druska, pipirais, paprikomis, rozmarinais ir aliejumi. Šiuo mišiniu įtrinkite viščiuką iš išorės ir vidaus. Citriną įdėkite į viščiuką. Česnako skilteles nuplaukite. Į kepimo formą dėkite viščiuką, aplinkui sudėliokite česnakus. Viską uždenkite folija ir kepkite 1,5 val. 180° C orkaitėje, po to atidenkite ir leiskite apskrusti.