Ingredientai:
2 vištienos supjaustytos ketvirčiais
750 ml sausas baltasis vynas
2 stiklinės česnakų
1 stiklinė šviežio peletrūno
1/4 stiklinė druskos
2 šaukštai cukraus
Gaminimas:
1. Nuplaukite vištieną ir nusausinkite, pašalinkite riebalų perteklių.
2. Keptuvėje maišykite vyną, česnakus, peletrūną, druską ir cukrų, kol druska ir cukrus ištirps.
3. Sudėkite vištienos ketvirčius ir apverskite, kad apsemtų, uždenkite ir 24 valandas atvėsinkite, retkarčiais apversdami.
4. Pakelkite vištieną iš sūrymo, išmeskite sūrymą, ketvirčius nuplaukite ir nusausinkite.
5. Vištienos ketvirčius padėkite ant kepsninės ant vidutiniškai įkaitusių anglių arba ant vidutinės ugnies dujinėje kepsninėje. uždarykite dujinės grotelės dangtį.
6. Kepkite, dažnai vartydami, kol paruduos iš abiejų pusių ir nebebus rausvos prie kaulo, maždaug 35 minutes.
Skanaus!