Alaus Belgiški vafliai

Ingredientai:
3 stiklinės miltų
1 šaukštas sausų mielių
1 1/2 stiklinės drungno vandens
1 1/2 stiklinė alaus
1/2 stiklinė granuliuoto cukraus
2 kiaušiniai
1/2 šaukštelis druskos
6 šaukštai sviesto
1/4  stiklinė rapsų aliejaus
1 šaukštelis vanilės ekstraktas

Gaminimas:
1. Mieles sumaišykite su 1 puodeliu miltų.
2. Supilkite drungną vandenį ir alų ir leiskite pastovėti apie 10-15 minučių, kol suputos.
3. Tuo tarpu išplakite kiaušinius, cukrų, druską iki vientisos masės.
4. Dar kitame dubenyje sumaišykite lydytą sviestą, aliejų ir vanilę.
5. Sumaišykite visus tris mišinius, taip pat likusius miltus ir plakite 2 minutes.
6. Uždenkite ir atvėsinkite per naktį arba bent 4 valandas.
7. Įkaitinkite vaflinį lygintuvą pagal gamintojo nurodymus, jei reikia, sutepkite.
8. Išmaišykite tešlą, kad ingredientai iš naujo susimaišytų.
9. Tešlą dėkite ant karštos vaflinės geležies ir kepkite vaflius, kol nustos garuoti arba pagal gamintojo nurodymus.

Skanaus!