Žemaitiški barščiai su grybais

Ingredientai: 2 – 3 džiovinti grybai, 1 l vandens, 1 šaukštelis miltų, 1 šaukštas riebalų, 0,5 morkos, 1 svogūnas, 1 stiklinė grietinės, 5 šaukštai stambiai tarkuotų virtų burokėlių, druskos, lauro lapelių.

Gaminimas:

Į vandenį sudėti numirkytus, nuplautus džiovintus grybus ir 10 – 15 minučių pavirinti. Apvirusius išgriebti, supjaustyti juostelėmis ir sudėti atgal į grybų nuovirą. Riebaluose pakepinti supjaustytą svogūną ir supilti į barščius. Sudėti stambiai tarkuotas morkas, burokėlius ir dar pavirinti. Prieš baigiant virti sudėti prieskonius, druskos ir užblęsti miltais.

Paduodant supilti grietinę. Prie žemaitiškų barščių su grybais paduodamos su lupenomis išvirtos bulvės.