300 g žirnių, 250 g morkų, petražolių, salierų, 200 g rūkytos šoninės, 1,5 litro vandens, 1 svogūnas, 1 šaukštas sviesto, 1 šaukštas miltų, 1 skiltelė česnako.
Žirnius nuplauti ir iš vakaro pamerkti virintame vandenyje (virintame vandenyje mažiau kalkių, ir žirniai greičiau suverda). Žirnius išvirti tame pačiame vandenyje, kuriame mirko, baigiant virti, pasūdyti.
Rūkytą šoninę nuplauti, užpilti vandeniu, sudėti supjaustytas morkas, salierus, petražoles ir virti, kol mėsa visai suminkštės. Sultinį perkošti. Į perkoštą sultinį sudėti pertrintus per sietą žirnius, pakepintus svieste miltus, smulkiai supjaustytą pakepintą svieste svogūną ir sutrintą su druska česnako skiltelę. Išvirusią šoninę supjaustyti kubeliais ir sudėti į sriubą. Maišant užvirinti. Paduoti su skrebučiais.