Žirnienė su rūkyta mėsa

300 g žirnių, 250 g morkų, petražolių, salierų, 200 g rūkytos šoninės, 1,5 litro vandens, 1 svogūnas, 1 šaukštas sviesto, 1 šaukštas miltų, 1 skiltelė česnako.

Žirnius nuplauti ir iš vakaro pamerkti virintame vandenyje (virintame vandenyje mažiau kalkių, ir žirniai greičiau suverda). Žirnius išvirti tame pačiame vandenyje, kuriame mirko, baigiant virti, pasūdyti.

Rūkytą šoninę nuplauti, užpilti vandeniu, sudėti supjaustytas morkas, salierus, petražoles ir virti, kol mėsa visai suminkštės. Sultinį perkošti. Į perkoštą sultinį sudėti pertrintus per sietą žirnius, pakepintus svieste miltus, smulkiai supjaustytą pakepintą svieste svogūną ir sutrintą su druska česnako skiltelę. Išvirusią šoninę supjaustyti kubeliais ir sudėti į sriubą. Maišant užvirinti. Paduoti su skrebučiais.

Žirnienė su rūkyta mėsa
Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio Čeburekus: Išsamus Gidas Čeburekų Paslaptys: Tešlos Meistriškumas Įdaras: Sultingumo Garantija Formavimas ir Kepimas: Traškumo Magija Patiekimas: Paskutinis Akcentas Išvada: Tobulo Skonio Čeburekų Receptas Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio...

Salotos su tunu

Salotos su tunu

Receptas: Salotos su tunu Ingredientai: - 1 skardinė konservuoto tuno savo sultyse arba aliejuje - 100 g mišrios salotų žalumynų (pvz., romainų, rukolos, špinatų) - 1 vidutinio dydžio pomidoras - 1 nedidelis raudonasis svogūnas - 1 agurkas - 1 raudonasis paprikos...