Šalta žirnių sriuba

Sudedamosios dalys:

  • 1 didelis pankolio svogūnėlis, stambiai supjaustytas
  • 275 g šaldytų žirnelių, atšildytų
  • 75 ml dvigubos grietinėlės
  • 1 arbatinis šaukštelis citrinų likerio (pvz., citrininio šnapso arba limoncello)
  • 1 arbatinis šaukštelis susmulkinto pavasarinio svogūno
  • Druska ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • 1 valgomasis šaukštas smulkintų šviežių mėtų, papuošimui

Paruošimas:

  1. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite šiek tiek aliejaus. Sudėkite pankolio svogūnėlį ir kepkite, kol jis pradės minkštėti.
  2. Į keptuvę su svogūnu įmeskite šaldytus žirnelius ir toliau kepkite keletą minučių, kad jie atšiltų.
  3. Įmaišykite grietinėlę, citrinų likerį ir susmulkintą pavasarinį svogūną. Pagardinkite druska ir šviežiai maltu juodu pipiru pagal skonį.
  4. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir leiskite sriubai atvėsti kambario temperatūroje. Kai sriuba atvės, įmaišykite smulkintas šviežias mėtas.
  5. Patiekite „Šaltus-žirnius” šaltai, pasipuošdami papildomomis smulkintomis šviežiomis mėtomis ant viršaus.