Sudedamosios dalys:
- 1 didelis pankolio svogūnėlis, stambiai supjaustytas
- 275 g šaldytų žirnelių, atšildytų
- 75 ml dvigubos grietinėlės
- 1 arbatinis šaukštelis citrinų likerio (pvz., citrininio šnapso arba limoncello)
- 1 arbatinis šaukštelis susmulkinto pavasarinio svogūno
- Druska ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- 1 valgomasis šaukštas smulkintų šviežių mėtų, papuošimui
Paruošimas:
- Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite šiek tiek aliejaus. Sudėkite pankolio svogūnėlį ir kepkite, kol jis pradės minkštėti.
- Į keptuvę su svogūnu įmeskite šaldytus žirnelius ir toliau kepkite keletą minučių, kad jie atšiltų.
- Įmaišykite grietinėlę, citrinų likerį ir susmulkintą pavasarinį svogūną. Pagardinkite druska ir šviežiai maltu juodu pipiru pagal skonį.
- Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir leiskite sriubai atvėsti kambario temperatūroje. Kai sriuba atvės, įmaišykite smulkintas šviežias mėtas.
- Patiekite „Šaltus-žirnius” šaltai, pasipuošdami papildomomis smulkintomis šviežiomis mėtomis ant viršaus.