Bananų duona su sezamu ir cinamonu

REIKĖS:

2 stiklinių miltų

1 arbat. šaukš. kepimo miltelių

1 arbat. šaukš. sodos

1 arbat. šaukš. druskos

1 stiklinės cukraus

2 kiaušinių

2/3 stiklinės + 2 valg. šaukš. sezamų pastos «Tahini»

4 bananų

0,5 stiklinės augalinio aliejaus

1 arbat. šaukš. vanilinio ekstrakto

1 arbat. šaukš. cinamono

1 arbat. šaukš. juodų sezamo sėklų

1 arbat. šaukš. baltų sezamo sėklų

3 valg. šaukš. cukrinės pudros

GAMINIMO EIGA:

Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių ir nupurškite aliejumi stiklinę duonos formą (22×12,5 cm).

Vidutinio dydžio inde sumaišikyte miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Į virtuvinį komabiną sudėkite cukrų, kiaušinius ir 2/3 stiklinės tahoni ir plakite ant vidutinio dydžio 3-4 min. Numažinkite greitį iki minimumo ir sudėkite suminkytus bananus, augalinį aliejų, vanilini ekstraktą ir cinamoną. Miltų masę per tris kartus supilkite į kiaušinių masę. Kas kartą žiurekite, kad miltai gerai susimaišytų su kiaušiniais.

Sudėkite tešlą į form. Nedideliame inde sumaišikyte sezamo sėklas ir paberkite tešlą. Kepkite kol pyragas taps auksinės spalvos (apie 1 h 20 min).

Nedideliame inde sumaišikyte cukraus pudrą, 4 arbat. šaukš. šilto vandens ir 2 valg. šaukš tahini. Nupurškite gautą glazūra pyragą ir paduokite.