Gaspačio sriuba

REIKĖS:

1 kg geltonų pomidorų

1 didelės saldžios paprikos, perpjautas per pusę 

1 česnako skiltelės

1 svogūno

1 valg. šaukš. balto vyno acto

1 agurko be žievės perpjauto per pusę

1/4 stiklinės extra-virgin alyvuogių aliejaus

0,5 stiklinės baziliko lapų

GAMINIMO EIGA:

Įkaitinkite grilį arba ant vidutinio ugnies. Apkepkite pomidorus ir paprikos puselę apie 5 min. 

Sutrinkite apkeptas daržoves su česnaku, svogūnu, actu, druska, pipiru ir agurko pusele. Plakite, kol gausite vienalyte masę. Nestabdydami trintuvą supilkite alyvuogių aliejų. Gautą masę perpilkite į reikiamo dydžio puodą. Supjaustykite puselę agurko ir paprikos, sudėkite į puodą ir pastatykite į šaldytuvą nakčiai.

Sriubą paduokite pagardinus druska ir pipiru, baziliko lapais ir nupurkštu aliejumi.