Čeburėkai

REIKĖS:

500 gramų miltų

1 stiklinės su puse vandens

3 šaukštų aliejaus

trupučio druskos

450 gramų norimos mėsos faršo

1 svogūno

1 kiaušinio

3 skiltelių česnako

pipirų,mėsos prieskonių

GAMINIMO EIGA:

1. Tešla: į šiltą vandenį įpilkite aliejų ir druską. Į miltus po truputį pilkite vandenį ir minkykite tešlą apie 10 minučių. Tešla turi būti minkšta ir elastinga.
2. Įdarui smulkiai supjaustykite svogūną ir česnakus. Suberkite į faršą smulkintas daržoves, įmuškite kiaušinį, berkite prieskonius ir gerai išmaišykite.
3. Imkite tešlos gabaliuką ir ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite ploną blyną. Dėkite šaukštą mėsos įdaro ir, sulenkę per pusę, šakute suspauskite šonus.
4. Kepkite gerai įkaitintame aliejuje kol gražiai paruduos.

Naudingos žinios apie ingredientus

Miltai: Miltai yra pagrindinis tešlos ingredientas, suteikiantis čeburėkams struktūrą ir tekstūrą. Miltai taip pat padeda išlaikyti tešlos elastingumą, kuris būtinas formuojant čeburėkus.

Faršas: Norimai mėsai galima rinktis kiaulieną, jautieną, avieną ar jų mišinį. Kiekviena mėsa suteikia skirtingą skonį ir tekstūrą, todėl galite pritaikyti receptą pagal asmeninius pageidavimus.

Prieskoniai: Prieskoniai suteikia mėsos įdarui ypatingą skonį. Galite eksperimentuoti su skirtingais prieskoniais, tokiais kaip kmynai, paprika ar net šviežios žolelės, kad sukurtumėte unikalų skonį.

Pritaikymo variantai

Norėdami suteikti įdomesnį skonį, galite į mėsos įdarą pridėti šiek tiek smulkinto krapo ar petražolės. Jei norite lengvesnio varianto, galite pakeisti dalį faršo smulkintomis daržovėmis, tokiomis kaip paprikos ar grybai.

Patarimai dėl kepimo

Kad čeburėkai išliktų traškūs, kepkite juos pakankamai karštame aliejuje. Jei aliejus nepakankamai karštas, tešla gali sugerti per daug riebalų ir prarasti traškumą. Taip pat kepimo metu būkite atsargūs, kad nesudegtų – kiekvieną pusę kepkite, kol įgaus auksinę spalvą.

Patiekimo idėjos

Čeburėkai puikiai tinka patiekti su šviežiomis daržovėmis ar marinuotais agurkėliais. Taip pat galite pridėti padažų, tokių kaip česnakinis jogurto padažas ar šviežių pomidorų salsa, kad sustiprintumėte skonį.

ceburekai
Cepelinai

Cepelinai

REIKĖS: 12 vidutinių žalių bulvių 3 virtų bulvių trupučio druskos 500 gramų faršo 1 svogūno šiek tiek pipirų grietinės padažui spirgučių ir svogūnų padažui GAMINIMO EIGA: 1. Nuskustos bulvės sutarkuojamos ir nusunkiamos. 2. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės...

Trinta pievagrybių sriuba

Trinta pievagrybių sriuba

Ingredientai 400 gramų pievagrybių 2 morkos 4 vidutinės bulvės 1 mažas raudonas svogūnas 4 česnako skiltelės druskos,pipirų ir kitų norimų prieskonių pagal skonį grietinėlės GAMINIMO EIGA: Bulves sudedame į sūdytą vandenį ir užkaičiame puodą. Įkaitiname keptuvę su...

Burokėlių salotos su feta

Burokėlių salotos su feta

Ingredientai 100 gramų burokėlių 1 šaukštas alyvuogių aliejaus 1 šaukštas balzaminio acto 1 šaukštelis garstyčių 1 skiltelė česnako 50 gramų špinatų arba kitų mėgstamų salotų 50 gramų fetos sūrio 1 raudonas svogūnas GAMINIMO EIGA: Burokėlius, špinatus ir svogūną...

Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai

Ingredientai 200 gramų miltų 1 šaukštelis kepimo miltelių stiklinė avižinių dribsnių 100 gramų cukraus 150 gramų sviesto 1 kiaušinis 1 šaukštelis vanilinio cukraus žiupsnelis druskos GAMINIMO EIGA: 1. Sviestą palaikykite kambario temperatūroje. Iki purios masės...

Šokoladinis obuolių pyragas

Šokoladinis obuolių pyragas

Ingredientai 5 vidutinio dydžio obuoliai 150 gramų sviesto 100 gramų juodojo šokolado 2 šaukštai kakavos 4 kiaušiniai 6 šaukštai cukraus 2 stiklinės miltų 1 šaukštelis kepimo miltelių žiupsnelis vanilinio cukraus GAMINIMO EIGA: 1. Ant viryklės dėkite puodą, pripildytą...

Vaisių salotos

Vaisių salotos

Ingredientai 1 ananasas 2 obuoliai 2 bananai 2 kiviai 200 g vynuogių Žingsniai  Nuplaukite obuolius ir vynuoges, ananasą, kivį, bananą nulupkite Paruoštus vaisius supjaustykite kubeliais Viską išmaišykite, sudėkite į lėkštą ir patiekite. Naudingos žinios apie...

Šokoladiniai bananų ledai

Šokoladiniai bananų ledai

Be galo skanūs ledai! Ingredientai Bananai (gerai prinokę) - 3 vnt. Kakava - 2 šaukštai Žingsniai   Bananus supjaustome riekutėmis ir padedame į šaldiklį, kad sušaltų (rekomenduoju dėti iš vakaro, bet užtenka ir apie 3-4 valandų). Sušalusius bananus dedam į elektrinį...

Žaliasis kokteilis

Žaliasis kokteilis

Puikus detoksikuojantis kokteilis, kuris padės jaustis puikiai. Ingredientai Salotos: didelė sauja mėgstamų salotų lapų. Bananai: 2 vnt. Linų sėmenys: 2 valgomieji šaukštai (smulkinti). Alyvuogių aliejus: 2 valgomieji šaukštai. Vanduo: 100 ml (negazuotas). Žingsniai...

Padažai: kas prie ko dera?

Padažai: kas prie ko dera?

Padažas naudojamas maisto pagardinimui, produkto maistingumui didinti. Jo kvapas, spalva kelia apetitą, produktas tampa sultingesnis, valgančiojo organizmas lengviau tokį maistą virškina. Jis gali būti užpilamas ant patiekalo ar tiekiamas atskirai. Tie patys...