Trinta pievagrybių sriuba

Ingredientai

400 gramų pievagrybių

2 morkos

4 vidutinės bulvės

1 mažas raudonas svogūnas

4 česnako skiltelės

druskos,pipirų ir kitų norimų prieskonių pagal skonį

grietinėlės

GAMINIMO EIGA:

Bulves sudedame į sūdytą vandenį ir užkaičiame puodą. Įkaitiname keptuvę su aliejumi. Smulkiai supjaustome svogūną ir česnaką ir kepame keptuvėje ant mažos ugnies. Sutarkuojame morkas ir taip pat sudedame į keptuvę. Nuplautus pievagrybius supjaustome riekelėmis ir dedame kepti į keptuvę šalia morkų ir svogūno. Patroškiname viską apie 10 minučių. Viską sudedame į jau verdantį vandenį su bulvėmis. Verdame apie 25 minutes. Baigus virti sutriname viską blenderiu. Įpilame truputį grietinėlės ir pagardiname prieskoniais.

Naudingos žinios apie ingredientus

Pievagrybiai: Pievagrybiai yra puikus baltymų šaltinis ir turi mažai kalorijų, todėl jie yra puikus pasirinkimas norintiems išlaikyti sveiką mitybą. Juose taip pat yra vitaminų B ir D, antioksidantų bei mineralų, tokių kaip selenas, kuris padeda apsaugoti ląsteles nuo žalos.

Morkos: Morkos yra turtingos beta karoteno, kuris organizme virsta vitaminu A. Šis vitaminas svarbus regėjimui, odos sveikatai ir imuninės sistemos palaikymui.

Bulvės: Bulvės suteikia sriubai kreminės tekstūros ir sotumo. Jose yra vitamino C, kalio ir skaidulų, kurie padeda palaikyti širdies sveikatą ir stabilizuoja kraujospūdį.

Pritaikymo variantai

Norėdami suteikti sriubai daugiau skonio, galite pridėti smulkintų žolelių, tokių kaip čiobreliai ar petražolės. Taip pat galite eksperimentuoti su skirtingomis grybų rūšimis, pavyzdžiui, portobello ar šitake, kad praturtintumėte sriubos skonį.

Patarimai dėl paruošimo

Jei norite dar sodresnės tekstūros, galite pridėti šiek tiek bulvių košės ar kreminio sūrio. Norėdami, kad sriuba būtų lengvesnė, grietinėlę galite pakeisti graikišku jogurtu arba kokosų pienu, kuris suteiks subtilų skonio posūkį.

Patiekimo idėjos

Trintą pievagrybių sriubą galima patiekti su šviežia duona ar skrebučiais, pagardintus trupučiu alyvuogių aliejaus ir česnako. Papuoškite sriubą šviežiomis žolelėmis arba šlakeliu grietinėlės, kad pridėtumėte šiek tiek dekoratyvumo.

trinta pievagrybiu sriuba
Cepelinai

Cepelinai

REIKĖS: 12 vidutinių žalių bulvių 3 virtų bulvių trupučio druskos 500 gramų faršo 1 svogūno šiek tiek pipirų grietinės padažui spirgučių ir svogūnų padažui GAMINIMO EIGA: 1. Nuskustos bulvės sutarkuojamos ir nusunkiamos. 2. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės...

Čeburėkai

Čeburėkai

REIKĖS: 500 gramų miltų 1 stiklinės su puse vandens 3 šaukštų aliejaus trupučio druskos 450 gramų norimos mėsos faršo 1 svogūno 1 kiaušinio 3 skiltelių česnako pipirų,mėsos prieskonių GAMINIMO EIGA: 1. Tešla: į šiltą vandenį įpilkite aliejų ir druską. Į miltus po...

Burokėlių salotos su feta

Burokėlių salotos su feta

Ingredientai 100 gramų burokėlių 1 šaukštas alyvuogių aliejaus 1 šaukštas balzaminio acto 1 šaukštelis garstyčių 1 skiltelė česnako 50 gramų špinatų arba kitų mėgstamų salotų 50 gramų fetos sūrio 1 raudonas svogūnas GAMINIMO EIGA: Burokėlius, špinatus ir svogūną...

Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai

Ingredientai 200 gramų miltų 1 šaukštelis kepimo miltelių stiklinė avižinių dribsnių 100 gramų cukraus 150 gramų sviesto 1 kiaušinis 1 šaukštelis vanilinio cukraus žiupsnelis druskos GAMINIMO EIGA: 1. Sviestą palaikykite kambario temperatūroje. Iki purios masės...

Šokoladinis obuolių pyragas

Šokoladinis obuolių pyragas

Ingredientai 5 vidutinio dydžio obuoliai 150 gramų sviesto 100 gramų juodojo šokolado 2 šaukštai kakavos 4 kiaušiniai 6 šaukštai cukraus 2 stiklinės miltų 1 šaukštelis kepimo miltelių žiupsnelis vanilinio cukraus GAMINIMO EIGA: 1. Ant viryklės dėkite puodą, pripildytą...

Vaisių salotos

Vaisių salotos

Ingredientai 1 ananasas 2 obuoliai 2 bananai 2 kiviai 200 g vynuogių Žingsniai  Nuplaukite obuolius ir vynuoges, ananasą, kivį, bananą nulupkite Paruoštus vaisius supjaustykite kubeliais Viską išmaišykite, sudėkite į lėkštą ir patiekite. Naudingos žinios apie...

Šokoladiniai bananų ledai

Šokoladiniai bananų ledai

Be galo skanūs ledai! Ingredientai Bananai (gerai prinokę) - 3 vnt. Kakava - 2 šaukštai Žingsniai   Bananus supjaustome riekutėmis ir padedame į šaldiklį, kad sušaltų (rekomenduoju dėti iš vakaro, bet užtenka ir apie 3-4 valandų). Sušalusius bananus dedam į elektrinį...

Žaliasis kokteilis

Žaliasis kokteilis

Puikus detoksikuojantis kokteilis, kuris padės jaustis puikiai. Ingredientai Salotos: didelė sauja mėgstamų salotų lapų. Bananai: 2 vnt. Linų sėmenys: 2 valgomieji šaukštai (smulkinti). Alyvuogių aliejus: 2 valgomieji šaukštai. Vanduo: 100 ml (negazuotas). Žingsniai...

Padažai: kas prie ko dera?

Padažai: kas prie ko dera?

Padažas naudojamas maisto pagardinimui, produkto maistingumui didinti. Jo kvapas, spalva kelia apetitą, produktas tampa sultingesnis, valgančiojo organizmas lengviau tokį maistą virškina. Jis gali būti užpilamas ant patiekalo ar tiekiamas atskirai. Tie patys...