Receptas: Cepelinai
Ingredientai:
– 1 kg bulvių
– 300 g mėsos (jautienos, kiaulienos arba vištienos)
– 1 svogūnas
– Druska, pipirai pagal skonį
– 2 šaukštai bulvių krakmolo
– Spirgai
Paruošimo instrukcijos:
1. Bulves nulupkite, sutarkuokite ir išspauskite sultis. Sultis palikite atsigulti, kad susidarytų nuosėdos.
2. Mėsą ir svogūną sutarkuokite. Į mėsos masę įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.
3. Bulvių masę sumaišykite su bulvių nuosėdomis (sultis nusausinkite), įpilkite krakmolo ir gerai išmaišykite.
4. Ant rankų paskleiskite bulvių masę, sudėkite mėsos įdarą ir formuokite cepelinus.
5. Dideliame puode užvirkite vandenį, įpilkite druskos. Vieną po kito metkite cepelinus ir virkite apie 25-30 minučių.
6. Tuo metu, kol cepelinai verda, pasigaminkite padažą. Svogūną sutarkuokite, apkepkite ant plokščios keptuvės Spirgius.
7. Išvirtusius cepelinus patiekite su padažu.
Skanaus!