Receptas: Medaus tortas
Ingredientai:
1. 500 g medaus
2. 500 g miltų
3. 250 g cukraus
4. 4 kiaušiniai
5. 1 pakelis kepimo miltelių
6. 200 g sviesto
7. 1 šaukštelis cinamono
8. 1 šaukštelis imbiero miltelių
9. 1 šaukštelis gvazdikėlių miltelių
10. 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
11. 500 ml grietinėlės
12. 200 g šokolado
Paruošimo instrukcijos:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
2. Didelėje dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, cinamoną, imbierą ir gvazdikėlius.
3. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius su medumi ir vanilės ekstraktu.
4. Sumaišykite abu mišinius ir gerai išmaišykite.
5. Įpilkite ištirpintą sviestą ir vėl gerai išmaišykite.
6. Paruoškite keksinę formą, išklota pergamentiniu popieriumi.
7. Įpilkite paruoštą tešlą į formą ir kepkite orkaitėje apie 40-50 minučių, arba kol įdėjus medinį pagaliuką jis išsitraukia sausas.
8. Išimkite tortą iš orkaitės ir palikite atvėsti.
9. Kol tortas atvėsta, paruoškite kremą: išplakite grietinėlę su likusiu cukrumi ir užpilkite atvėsusiu tortu.
10. Uždenkite tortą ir palikite šaldytuve bent jau 2 valandoms, kad kremas sutvirtėtų.
11. Prieš patiekiant tortą, užpilkite jį ištirpintu šokoladu.
12. Medaus tortas paruoštas! Skanaus!