*4 porcijos
REIKĖS:
350 g šoninės, supjaustytos gabaliukais po 2 cm
2 skardinių po 425 g konservuotų lęšių
90 g sviesto
2 supjaustytų salierų
2 ropių supjaustytų gabaliukais po 2,5 cm
2 supjaustytų morkų
1 rausvojo supjaustyto svogūno
2 valg. šaukš. miltų
pusės bageto supjaustyto gabaliukais po 1 cm
1 arbat. šaukš. smulkiai supjaustyto šviežio čiobrelio
1/4 stiklinės smulkiai supjaustytų petražolių
GAMINIMO EIGA:
Dideliame puode ant vidutinio ugnies įkaitinkite 30 g sviesto. Į puodą sudėkite salieras, morkas, ropes, svogūnus ir kepkite retkarčiais maišydami. Kepkite apie 8 minutes. Į puodą įberkite miltus, smulkintus čiobrelius ir kepkite maišydami apie 2 min.
Į puodą Įpilkite 4 stiklines vandens, sudėkite šoninės gabaliukus ir lęšius kartu su skysčiu iš skardinės.
Padidinkite ugnį, užvirkite sriubą, paskui numažinkite ugnį iki mažos ir virkite retkarčiais maišydami apie 7 min.
Kol sriuba verda, didelėje keptuvėje įkaitinkite likusius 30 g sviesto. Į keptuvę sudėkite bageto gabaliukus, paberkite petražolėm, pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite maišydami, kol bagetas taps auksinės spalvos.
Paduokite sriubą su duonos gabaliukais.