Itališki Focaccia Bandelės – Universalus Receptas Namams

Itališki Focaccia Bandelės – Universalus Receptas Namams

Ingredientai:
1. 500 g kvietinių miltų
2. 300 ml šilto vandens
3. 7 g sausų mielių
4. 1 šaukštelis cukraus
5. 2 šaukšteliai druskos
6. 4 šaukštai alyvuogių aliejaus
7. 1 šaukštas šviežių rozmarinų lapelių
8. Jūros druska (pabarstymui)

Gaminimo eiga:
1. Mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame vandenyje ir palikite 10 minučių, kol suputos.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus ir druską. Įpilkite mielių mišinį ir 2 šaukštus alyvuogių aliejaus. Maišykite, kol susidarys tešla.
3. Tešlą minkykite apie 10 minučių, kol ji taps elastinga ir lygi. Jei reikia, pridėkite šiek tiek miltų.
4. Tešlą padėkite į aliejumi pateptą dubenį, uždenkite ir palikite šiltoje vietoje 1 valandai, kol padvigubės.
5. Išimkite tešlą, švelniai išminkykite ir padalinkite į mažesnes dalis, formuodami bandeles.
6. Bandeles sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, uždenkite ir palikite dar 30 minučių.
7. Įkaitinkite orkaitę iki 220°C. Bandeles aptepkite likusiu alyvuogių aliejumi, pabarstykite rozmarinais ir jūros druska.
8. Kepkite 15-20 minučių, kol bandelės taps auksinės spalvos.

Porcijos, laikas, sudėtingumas:
Išeina apie 10 bandelių. Paruošimas užtruks apie 2 valandas (įskaitant kildinimą). Sudėtingumo lygis – vidutinis.

Pagrindiniai skonio akcentai ir kada ruošti:
Šios bandelės yra aromatingos, su subtiliu rozmarinų ir alyvuogių aliejaus skoniu. Puikiai tinka rudens ar žiemos vakarienei, taip pat kaip užkandis vakarėliams.

Patiekimo idėjos ir papildomi priedai:
Patiekite su alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu, šviežiomis salotomis ar sūriu. Galite pridėti alyvuogių ar saulėje džiovintų pomidorų.

Galimi patiekalo keitimo būdai:
Galite naudoti viso grūdo miltus, pridėti česnako ar kitų žolelių. Norint be glitimo, naudokite specialius miltus.

Laikymo sąlygos ir pakartotinis naudojimas:
Laikykite sandariame inde iki 3 dienų. Pašildykite orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje.

Dažniausiai užduodami klausimai:
1. Ar galiu naudoti šviežias mieles? Taip, naudokite 20 g šviežių mielių.
2. Ar galima tešlą paruošti iš anksto? Taip, galite laikyti šaldytuve iki 24 valandų.
3. Ar galima užšaldyti bandeles? Taip, užšaldykite iškeptas bandeles ir atšildykite prieš vartojimą.

Papildomi patarimai ir saugumas:
Naudokite švarias rankas ir įrankius, kad išvengtumėte užteršimo. Būkite atsargūs su karšta orkaitė ir aliejumi.

Papildomos pastabos:
Šis receptas yra puikus būdas išmokti dirbti su mieline tešla ir eksperimentuoti su įvairiais priedais.