Linco pyragas gerai žinomas austriškos konditerijos mažasis stebuklas, apie šį pyragą žinoma nuo 1696m. Tai bene vienas seniausių pyragų.
O jam pasigaminti jums reikės: 200g miltų, 100g smulkiai maltų lazdynų riešutų, 100g sviesto, 50g grietinės, 70g cukraus, 1 trynio, 1 šaukštelio cinamono, 1 šaukštelio vanilinio cukraus, žiupsnelio druskos, 50g miltelinio cukraus pabarstyti, 150g aviečių džemo.
Gaminimas:
Ištrinkite minkštą sviestą su cukrumi, pamažu supilkite trynį ir sudėkite grietinę. Įberkite druskos. Sumaišykite miltus, riešutus ir cinamoną, suberkite šį mišinį į sviesto ir trynio masę. Užminkykite tešlą ir įdėkite į šaldytuvą. Atšaldytą tešlą padalykite į dvi nelygias dalis, didesnę iškočiokite ir ja išklokite 20 cm skersmens kepimo formą. Kepkite 180° C temperatūroje 10 – 12 min., kol gražiai pagels. Sudėkite aviečių džemą. Likusią tešlą iškočiokite ir supjaustykite juostelėmis. Viršų uždenkite grotelėmis iš tešlos juostelių. Kepkite dar 15 min. Iškepusį pyragą apibarstykite milteliniu cukrumi.