Kiaulienos ir pomidorų troškinys, kuriam paruošti reikės:
800g kiaulienos su šonkauliukais ar kitokios mėsos, 2 šaukštai riebalų, prieskonių, prieskoninių daržovių, miltų pavolioti, 2 šaukštai pomidorų tyrės, truputis citrinos rūgšties ar citrinos sulčių, druskos.
Gaminimas:
kiaulienos šonkauliai sukapojami pailgais gabalėliais, pavoliojami miltuose, sumaišytuose su prieskoniais ir druska, apkepinami riebaluose ir sudedami į troškintuvą. Taip pat sudedamos supjaustytos prieskoninės daržovės (svogūnai, morkos, salierai, petražolės), prieskoniai, pomidorų tyrė, citrinų sultys ir, indą uždengus dangčiu, troškinama, kol mėsa suminkštės.
Patiekiama su tuo pačiu (perkoštu) padažu, kuriame buvo troškinama mėsa. Valgoma su virtomis bulvėmis, bulvių koše ar ryžiais, taip pat žalių daržovių salotomis.