Kiaulienos kepsnys, kuriam reikės:
1kg kiaulienos kumpio, 100g lašinukų, pipirų, 1 lauro lapelis, gvazdikėlių, česnako, druskos.
Gaminimas:
šviežio kumpio gabalas keliose vietose praduriamas peiliu ir į skylutes prikemšama česnako skiltelių, lašinukų, gvazdikėlių, pipirų (vis kitose vietose). Mėsa įtrinama druskos ir sutrinto lauro lapelio mišiniu.
Į keptuvę įpilama 3 – 4 šaukštai karšto vandens, sudedama kiauliena ir pastatoma į orkaitę ar krosnį. Kai mėsa pradeda rusvėti, keptuvė uždengiama dangčiu ir kepama 1 – 2 val. dažnai palaistant išsiskyrusiomis sultimis.
Patiekiamas supjaustytas riekutėmis su raugintų ar marinuotų daržovių salotomis, virtomis bulvėmis. Skanus kepsnys šaltas, su krienais ar raugintais agurkais.