Kiaulienos kepsnys

Kiaulienos kepsnys, kuriam reikės:

1kg kiaulienos kumpio,

100g lašinukų,

pipirų,

1 lauro lapelis,

gvazdikėlių,

česnako,

druskos.

Gaminimas:

šviežio kumpio gabalas keliose vietose praduriamas peiliu ir į skylutes prikemšama česnako skiltelių, lašinukų, gvazdikėlių, pipirų (vis kitose vietose). Mėsa įtrinama druskos ir sutrinto lauro lapelio mišiniu.

Į keptuvę įpilama 3 – 4 šaukštai karšto vandens, sudedama kiauliena ir pastatoma į orkaitę ar krosnį. Kai mėsa pradeda rusvėti, keptuvė uždengiama dangčiu ir kepama 1 – 2 val. dažnai palaistant išsiskyrusiomis sultimis.

Patiekiamas supjaustytas riekutėmis su raugintų ar marinuotų daržovių salotomis, virtomis bulvėmis. Skanus kepsnys šaltas, su krienais ar raugintais agurkais.