Kiaulienos kepsnys grybų padaže, kuriam paruošti reikės:
1kg kiaulienos,
prieskonių,
druskos,
citrinos rūgšties ar 1/2 citrinos sulčių.
Padažui: 100g džiovintų baravykų,
2 svogūnai,
1 stiklinė sultinio,
2 šaukštai grietinės,
1 šaukštelis miltų,
20g sviesto miltams pakepinti.
Gaminimas:
visas gabalas kiaulienos įtrinamas citrinos rūgštimi arba citrinos sultimis, pabarstomas prieskoniais (pipirais, sutrintais lapeliais) ir druska. Kepamas riebaluose uždengtame keptuve orkaitėje, palaistant sultimis.
Kepsnys supjaustomas, sudedamas į pusdubenį ir užpilamas grybų padažu.
Padažui: smulkiai supjaustyti svogūnai ar smulkiai sukapoti virti grybai pakepinami svieste, kol svogūnai suminkštės, tada suberiami miltai, prieskoniai, druska ir supilama grietinė.