Jums reikės:
2 – 3 šviežių agurkų,
2 – 3 skiltelių česnako,
1 šaukšto 9 proc. acto,
1/2 šaukštelio cukraus,
1 šaukšto sojų padažo,
4 šaukštų saulėgrąžų aliejaus,
kario,
imbiero,
druskos,
pipirų.
Gaminimas: agurką perpjaukite išilgai pusiau ir kiekvieną pusę supjaustykite skersai dar į 2 – 3 dalis. Vertikaliomis linijomis įpjaukite žievelę. Tada sudėkite į dubenį (žievele į viršų), pasūdykite, įdėkite pipirų, kario prieskonių, malto imbiero, įpilkite acto, įberkite cukraus. Česnaką gerai susmulkinkite ir sudėkite į agurkus, įpilkite sojų padažo. Išmaišykite ir palikite pastovėti 10 – 20 min. Prieš patiekdami užpilkite saulėgrąžų aliejumi.
Kiniškai paruošti agurkai gali būti valgomi, kaip užkandis ar garnyras prie mėsos, žuvies patiekalų.