Kiniškai paruošti agurkai

Jums reikės:

2 – 3 šviežių agurkų,

2 – 3 skiltelių česnako,

1 šaukšto 9 proc. acto,

1/2 šaukštelio cukraus,

1 šaukšto sojų padažo,

4 šaukštų saulėgrąžų aliejaus,

kario,

imbiero,

druskos,

pipirų.

Gaminimas: agurką perpjaukite išilgai pusiau ir kiekvieną pusę supjaustykite skersai dar į 2 – 3 dalis. Vertikaliomis linijomis įpjaukite žievelę. Tada sudėkite į dubenį (žievele į viršų), pasūdykite, įdėkite pipirų, kario prieskonių, malto imbiero, įpilkite acto, įberkite cukraus. Česnaką gerai susmulkinkite ir sudėkite į agurkus, įpilkite sojų padažo. Išmaišykite ir palikite pastovėti 10 – 20 min. Prieš patiekdami užpilkite saulėgrąžų aliejumi.

Kiniškai paruošti agurkai gali būti valgomi, kaip užkandis ar garnyras prie mėsos, žuvies patiekalų.