Receptas: Mėsos koldūnai
Ingredientai:
– 500 g jautienos faršo
– 500 g kiaulienos faršo
– 2 dideli svogūnai
– 2 morkos
– 2 kiaušiniai
– 1 kg miltų
– 200 ml vandens
– Druska, pipirai pagal skonį
– 2 šaukštai aliejaus
Paruošimo instrukcijos:
1. Pirmiausia paruoškite koldūnų tešlą. Tam sumaišykite miltus su druska, įmuškite kiaušinius ir pridėkite vandenį. Minkykite tešlą, kol ji taps elastinga ir nelips prie rankų. Po to tešlą uždenkite maistine plėvele ir palikite poilsio valandai.
2. Tuo metu paruoškite mėsos įdarą. Svogūnus ir morkas sutarkuokite. Kiaulienos ir jautienos faršą sumaišykite su tarkuotais daržovėmis, įmuškite kiaušinį, apibarstykite druska ir pipirais, gerai išmaišykite.
3. Po valandos tešlą iškočiokite plonai ir iškirpkite apie 5 cm skersmens apskritimus. Kiekvienoje tešlos dalyje įdėkite šaukštą mėsos įdaro, tada sulenkite tešlą per pusę ir spaustukite kraštus, kad gautumėte koldūną.
4. Dideliame puode užvirkite vandenį, įpilkite šaukštą druskos. Koldūnus subėkite į verdantį vandenį ir virkite apie 15-20 minučių, kol jie iškils į paviršių.
5. Paruoštus koldūnus patiekite su grietine arba sviestu. Skanaus!