Kodėl parmezanas vienas sveikiausių sūrių?
Parmigiano-Reggiano arba parmezano sūrio gimtinė yra Emilijos-Romanijos regionas, kuris randas šiaurės Italijoje.
Šis sūris gaminamas tradiciškai tam tikrose pieninėse, naudojant šviežią karvės pieną. Karvės, kurio pienas naudojamas sūrio gamybai nėra šiariamos silosu. Sūrio gamybos metu laikomasi griežtų taisyklių, kad būtų užtikrintas skirtingas nokinimo lygis. Todėl galutiniam vartotojui siūlomas aukštos kokybės sūris, turintis daugybę naudingų savybių. Verta paminėti, kad tarkuotas parmezanas, kurį pardavinėja jau pakuotėje yra gaminamas kitaip, todėl jis neuturi jokių naudingų savybių.
PLIUSAI TIKRO PARMEZANO.
- Mažas riebalų kiekis, nėra angliavandenių ir laktozės.
- Jisai yra baltymų, riebalų, vitaminų(A, B6, B12) ir mikroelementų(fosforo, vario ir cinko).Būtent kietųjų sūrių rūšys, tokios kaip parmezanas ir «Provolone» laikomi geriausiais. Jose yra daugiau baltymų ir mažiau riebalų.
Taigi, 30 g parmezano sūrio turi 10 g baltymų.
PARMEZANAS YRA PIENO PRODUKTAS BE LAKTOZĖS.
Nors sūris gaminimas iš pieno, bet palaipsniui brandinant sūrį, laktozė virsta pieno rūgštimi. Prinokusiame sūryje laktozės nėra.
Be to, parmezano sūri galima valgyti ir nėščios moterys. Taip pat yra pora parmezano rūšių, kuriuos gali valgyti musulmonai ir žydai.
PARMEZANAS NAUDOJAMAS DAUGELIO PATIEKALŲ GAMINIME
Tačiau ekspertai pataria šio sūrio nenaudoti kai pagrindinio produkto. Tai puikus sveikos mitybos priedas. Perkasti parmezanu galima, bet neverta viršyti rekomenduojamos normos – ketvirtadalio stiklinės tarkuoto produkto vienai porcijai. Be abejo, visą parmezano naudą galima gauti valgant jį kartu su kitais sveikais produktais.