Visuomet reikia gerai atskirti trynius nuo baltymu, nes, mušant putelę, pasitaikęs trynys gali sukliudyti gerai suplakti.
Kiaušinius reikia visada mušti per vidurį peiliu, perpus perskirti prilaikant, trynį nuristi į vieną, paskui į kitą pusę, tokiu būdu išskiriami baltymai, kuriuos pilti į vieną indą, o trynius atskirtus – į kitą.
Įmušti kiaušinius reikia atsargiai skylute; pradūrus žiūrėti, ar kiaušinis šviežias, ir tik patikrinus skirstyti trynius. .
Kiaušinių kiautus galima sunaudoti buteliams, ropikėms it kt. indams valyti.
Tryniai, skirti tortams, pyragams it t. t., reikia trinti moliniam dubeny mediniu šaukštu su smulkiu cukrum šiltoj vietoj.
Baltymus, taip pat ir grietinėlę, reikia mušti šaltoj vietoj; geriausia iki mušimo laikyti ant ledo ar sniege. .
Į sriubą dažnai dedami tryniai su puse stiklinės grietinėlės: paimti 2 trynius ir pusę stiklinės grietinėlės, įpilti į molinį dubenį, gerai išmaišyti įpilti 2 stikl. karšto buljono, greit išmaišyti, kad gerai susijungtų, supilti į puodą ir pakaitinti.