Ingredientai: 1kg paukštienos širdelių, 100g sviesto, 1- 2 šaukšteliai kmynų, 1- 2 morkos, 5 – 8 obuoliai, druskos, 4 – 5 bulvės, 1 stiklinė grietinės, 1 stiklinė vandens, žalumynų.
Gaminimas:
Paukštienos širdeles, nuplauti, nusausinti, sudėti į keptuvę su įkaitintais riebalais ir apkepinti. Paskui supilti į puodą, sudėti griežinėliais supjaustytas morkas, įberti druskos, kmynų, užpilti vandens ir troškinti, kol suminkštės.
Obuolius nulupti ir, išėmus sėklalizdžius, supjaustyti skiltelėmis. Į puodą ant troškinio užpilti grietinės, sudėti obuolius ir patroškinti keletą minučių, kad obuolių skiltelės nesukristų.
Patiekiant papuošti žalumynais. Galima patiekti su lupena virtomis bulvėmis: išvirusios nuluptos ir pakepintos riebaluose.