Ingredientai padažui:
500 g avietės
2 šaukštai medaus
2 šaukštai likerio
6 kaušeliai vanilinių ledų
Ingredientai blynams:
1 kiaušinis
2 šaukštai lydyto sviesto
2/3 stiklinės pieno
1 stiklinė miltų
1/2 šaukštelis druskos
3 šaukštai cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
4 persikų puselės sirupe.
Gaminimas padažui:
1. Paruoškite padažą sudėdami į maišytuvą visus ingredientus, išskyrus ledus.
2. Garnyrui pasilikite aviečių padažą ir ledus.
Gaminimas blynams:
1. Sumaišykite kiaušinį, sviestą ir pieną.
2. Į atskirą dubenį suberkite miltus, druską, cukrų ir kepimo miltelius.
3. Greitai sumaišykite miltų mišinį su kiaušinių mišiniu.
4. Lengvai įkaitinkite keptuvę ir sviestą.
5. Supilkite tešlą ant keptuvės, kai iš dalies iškeps, į kiekvieną blyną suberkite persikus.
6. Virkite 1 minutę, tada apverskite.
7. Kai blynai bus paruošti, patiekiami papuošti ledais ir aviečių padažu.
Skanaus!