Salotos su šviežiais persikais

*4-6 porcijos

REIKĖS:

1-2 didelių persikų, plonai supjaustytų 

1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus

2 valg. šaukš.  raudono vyno acto

1 valg. šaukš. medaus

1 valg. šaukš. garstyčių

1 svogūno

0,5 stiklinės pekano riešutų

110 g sutrupinto rūkytos gaudos sūrio

150 g gražgarsčių

Druskos ir pipiro pagal skonį

GAMINIMO EIGA:

Į stiklainį supilkite alyvuogių aliejų, actą, medų ir garstyčias, smulkiai supjaustytą svogūną, druską ir pipirą. Uždenkite dangčių ir pakratykite (padažą galima pagaminti dieną prieš ir laikyti šaldytuve).

Į salotų lėkštę sudėkite plonai supjaustytus persikus, pekano riešutus, gaudos sūrį ir nuplautas gražgarstes. Papilkite padažu, viską išmaišykite ir paduokite. 

 

Salotos su  šviežiais persikais. Salotos su šviežiais, sočiais persikais ir saldžių padažu, kurio pagrindas medus ir actas.