*4-6 porcijos
REIKĖS:
1-2 didelių persikų, plonai supjaustytų
1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus
2 valg. šaukš. raudono vyno acto
1 valg. šaukš. medaus
1 valg. šaukš. garstyčių
1 svogūno
0,5 stiklinės pekano riešutų
110 g sutrupinto rūkytos gaudos sūrio
150 g gražgarsčių
Druskos ir pipiro pagal skonį
GAMINIMO EIGA:
Į stiklainį supilkite alyvuogių aliejų, actą, medų ir garstyčias, smulkiai supjaustytą svogūną, druską ir pipirą. Uždenkite dangčių ir pakratykite (padažą galima pagaminti dieną prieš ir laikyti šaldytuve).
Į salotų lėkštę sudėkite plonai supjaustytus persikus, pekano riešutus, gaudos sūrį ir nuplautas gražgarstes. Papilkite padažu, viską išmaišykite ir paduokite.
Salotos su šviežiais persikais. Salotos su šviežiais, sočiais persikais ir saldžių padažu, kurio pagrindas medus ir actas.